40. „Чудя се!" Дайте си време да обмислите нещата, така времето, което прекарвате, за да правите нещата ще бъде по-ползотворно.

39. „Днешният ден беше добър!" Ако успеете да си го кажете веднъж, ще го направите отново и отново, и отново. Това ще ви донесе позитивизъм в края на деня.

38. „Вярвам в това!" В Бог, в работата, в човек, в идея – трябва да насочите вярата си в нещо, за да се чувствате по-пълноценни.

37. „Не съм приключил!" Единствено вие ще решите, кога да приключите. Това ви прави да се чувствате по-независими.

36. „Благодаря ти, че направи това възможно!" Това е важно изречение, тъй като почти никога в живота си не правим нещата сами. Ние се движим непрекъснато обградени от други хора, които ще бъдат поласкани от тези прости думи.

35. „Достатъчно!" Храна, напитка, епизод от любимия сериал, преработване. Ако сами си слагате границата това ви прави силни.

34. „Мога да се справя по-добре!" Колкото по-скоро го кажете, толкова по-близо сте да го превърнете в реалност.

33. „Съжалявам!" Една от най-ценните думи. Тя отваря толкова много неща и ни носи облекчение. Но не трябва просто да го кажете – трябва да го чувствате, да сте искрени.

32. „Оцелях!" Моментите на стрес ни правят по-силни и превръщат живота ни в по-вълнуващ.

31. „Великолепен си!" Оставете се на страхопочитанието на друг човек, това ще ви накара да се чувствате силни и слаби едновременно.

30. „Прибрах се!" Домът е началото и края на всичките ни приключения и всички имаме нужда след напрегнат ден да се приберем вкъщи и да кажем прибрах се!

29. „Направих всичко по силите си!" Ако това е истина вие сте направили нещо впечатляващо.

28. „Как мога да ви помогна!" Помагайте на хората, това няма да остане незабелязано.

27. „Късметлия съм!" Какво по-прекрасно нещо от това. Доказано е, че дори и да сте разстроен и започнете да си внушавате, че сте щастлив и си мислите положително настроението ви ще се промени, в положителна посока.

26. „Искам това!" Поискайте си. Няма нищо по-естествено от това. Така ще получите това, което желаете от другите.

25. „Това е грешно!" Трябва да си признавате грешките, от тях се учим.

24. „Напускам!" Не всичко е идеално. Доста често работата не е това, което очакваме, искаме, тогава трябва да имате куража да кажете напускам. В противен случай ситуацията няма да се подобри , ако останете просто, защото нямате куража да кажете тази дума. Това ще навреди както на вас, така и на колегите ви.

23. „Не е ли прекрасно!" Колкото повече отбелязвате красотите на заобикалящия ни свят, толкова по-щастливи ще сте.

22. „Поздравление!" Казвайте го без завист. Ако се налага тренирайте го.

21. „Колко добре изглеждам!" Това ще ви повдигне самочувствието и ще ви направи по-уверени.

20. „Мога да науча това!" Възможността да се учим цял живот е в основата на всичко. Така че смело напред можете да научите още.

19. „Бъди надежден!" Искай малките неща редовно и ще установите, че е по-лесно да искаш нещо голямо, когато се наложи.

18. „Това съм аз!" Не пропускайте възможността да го кажете на хората, които искат да ви променят. Енергията, която ще изразходвате да се преструвате на такъв какъвто не сте може да бъде инвестирана в нещо много по-смислено и продуктивно.

17. „Остави ме!" Трудно е да го кажете на някой близък, но в даден момент за вас е по-добре да нараните друг, отколкото себе си.

16. „Това е моят принос!" Борете се за това, което сте създали – так нещата, които сте свършили успешно, ще бъдат забелязвани дълго след като ви няма.

15. „Ще опитам!" Винаги се стремете към това да опитвате, колкото и невъзможно да ви се струва.

14. „Разкажи ми още!" Това ще ви позволи да научите неща за определена тема, което в даден момент може да ви послужи в живота. Любознателността е един от ключовете към успеха.

13. „Това ми е любимо!" Наслаждавайте се на любимите си неща и ги изтъквайте колкото се може по-често.

12. „Това си го заслужих!" Бъдете горд собственик на това, което притежавате, независимо дали е малко или е голямо, но то не ви е дадено току туй, то е заслужено.

11. „Не ми пука!" Да сте в състояние да различавате между това, което е важно и кое е маловажно е безценно умение, което би ви спестило доста главоболия.

10. „Не се притеснявай за тайната си!" Няма по-ценно нещо от доверието.

9. „Еврика!" Да покажете, че знаете нещо преди останалите е много приятно.

8. „Да вървим!" Много често мястото на където сте тръгнали няма значение в сравнение с ентусиазма, с който тръгвате.

7. „Доверявам ти се!" Всички имаме нужда от приятели и съюзница.

6. „Не знам как да го направя!" Никой не се е родил научен. Много по-добре е да си признаете и да го научите вместо да се преструвате, че го знаете.

5. „Страх ме е!" Страхът е предимство. Той може да ви спаси от опасност и ви предупреждава за неприятности. Не пренебрегвайте тръпките, които се движат нагоре и надолу по гръбнака.

4. „Това ще проработи!" Когато това се казва искрено, това показва увереност.

3. „Реших!" Автономия превръща всяка скучна дейност в акт на съдбата.

2. „Обичам те!" Всички копнеем да кажем това на някога и да ни го кажат на нас.

1. „Разбирам!" По-важното от това да си прав, или да бъдеш значим, е да си наистина наясно.

Изображение: theodysseyonline.com