Само за дами с чувство за хумор без ограничения за мъже 

Пленителната глупачка
Тя е очарователна за наблюдение, когато предварително сте прибрали всички остри и опасни предмети, които могат да й попаднат в ръчичките. Остра по език, наблюдателна, добра - с мярка, в главата – пълна със знания на ниво 6-ти клас, сериали, разкази на дружки за несбъднато лично щастие и собствени причудливи представи за живота и мъжете.

Злобната глупачка
Тя пречупва живота през собствената си глупост, считайки себе си за умница - бяла и прекрасна, а околните – за идиоти, дължащи й всичко на света. Живее с мисълта, че заслужава много повече и всячески го демонстрира на „публиката”.

Битовата глупачка
От детството си е снабдена с втълпените от майка й поведенчески клишета – готвене, чистене, пране, гладене, къдрене, магазин. Изрязва от женските списания рецепти, диети, маски за лице и колене. Кръгът на четенето е ограничен до женски романи и хороскопи. Знае с потресаваща точност колко струват доматите на пазара и вярва, че логистиката е раздел на философията.

Възвишената глупачка
Пълна противоположност на предишната глупачка. Неприспособима към бита, затова пък душата й жадува прекрасното. С лекота размишлява за цветните картини на Малевич, естетиката на екзистенциализма и различните стилове на Муриками и Бегбеде. Мечтае за прекрасния принц на бял кон, а в книгата „Angelica and the King” (1965 г.) държи изсъхнали цветенца, подарени в непрежалимото й детство от 13-годишното съседско момче. От хумор не разбира. Изхранва се с пържени яйца с черупки.

Пълната глупачка
Оптимистка, по всякакви житейски теми разсъждава активно, без  това да й пречи да участва с пълна сила в съвършено глупави ситуации. Дори всички около нея в един глас да я съветват едно (а тя обича да се съветва) – от нелепите ситуации се спасява, съгласно своята парадоксална логика. По някое време изпада във философски разсъждения – „би могло и по-лошо да е…” и се засилва към следващата абсурдна случка.

Клиничната глупачка
Този вид се изучава в специализираните медицински учреждения. На свободен ход практически не се среща.

Източник: izbrannoe.com
Картини на Филип Андреевич Малявин (1869 ~ 1940) - Артхив, Pinterest, Артпоиск