Някога в повечето ни села, освен всичко друго, си имаше и дискотеки. Обикновено се провеждаха под звуците на светещ касетофон в столовата на местното училище или в някой бивш, преустроен краварник, но пък си беше луда забава. За шок и ужас на бабичките и старците, всяка петък вечер в нея се стичаха младежи не само от нашето, но и от съседни селца, че дори и градове. Мястото на събитието се познаваше отдалече – аромат на пот и мента, сръбска музика и чат пат гърлени провиквания на микрофона: „Ииии специален поздрав за Гинчето от таен обожател от Руска Бяла!"

Даа, едни луди години, в които на почит бяха ризите от пясъчна коприна, тупираните перчеми и Тони Дачева. Тогава все още не знаехме, че под тежката походка на селския тарикат, се ражда нещо голямо за света – плетените обувки!

Fotor05031825291

Да се върнем мислено за миг в зората на тези легендарни селски забави и модата тогава.

Култовата комбинация - анцуг с токчета

1

Целта на комбинацията беше да се постигне ефект на небрежна русалка – някак лежерена, непринудена, но все пак русалка. Затова бяха и токчетата.

Тъмен молив за устни, излизащ далеч над контурите

Fotor05031827534

В опити устните да изглеждат по-сочни и големи, моливът често следваше правилото „Лице на три морета." (Ех, Симеоне, да ти се не види и грандоманията!) Цветът на молива пък беше поне няколко тона по-тъмен от червилото, а ако случайно кафявият се окажеше изчерпан, някои без притеснения го заместваха с черен. Иначе кафяв молив, светло бежово червило – е, това си беше класика!

Тупиран бретон, фиксиран със захарна вода и опашка – притурка

Fotor050318350

Като цяло, важното беше да има от всичко по много - пищен грим, пищен перчем.
Лаковете за коса в селата не се срещаха особено често, затова повечето пъти се прибягваше до изпитаната рецепта захар и вода. Не беше зле... стига на де валеше. Гаранция за вървежност бяха и двата вида притурки – къдрава и права.

Прическа ала Сашо Роман

Fotor050318317456

Ейй колко бяха хитови мъжките опашчици! Леко спластени от потта по врата, кичурите, спускащи се небрежно по раменете, си бяха абсолютна гаранция за мъжество и неизчерпаемо количество тестостерон.

Плетените обувки, задължително съчетани с бели чорапи

99343

Те сега са хит в Америка, но ние топлата вода сме я открили ехееее, дори още преди кака Тони да прозре, че „всииииииииички сме хооора на този свяяяяяАААААт. Ииии носииим чувства свяяяяяяАААтии..."!

...Въздишка!