„Когато се изправяш пред врага си, само тренировките няма да помогнат. Трябва да се вслушваш и в природата. Тя отделя силните от слабите и понякога ни казва, че отстъпването е най-силният ход."

„Пазенето на тайна кара дори най-простата истина да изглежда удивителна, мистериозна. Тайната има силата да те зареди със страст, съблазнявайки те да станеш такъв, какъвто не си."

„Животът се оценява по желанието ни да устоим. А ние, хората, имаме забележителна способност да устояваме на изтощението, да издържаме на болката, да продължаваме да се борим... стига да не загубим представа за какво се сражаваме."

„От всички оръжия, които взимаме в битка, умът е най-силното. Той съхранява инстинктите и подготовката ни и ни позволява да различим приятел от враг, любов от омраза. Но, когато това оръжие е нездраво, то не може да бъде обезоръжено. Умът е много опасен, когато е болен, защото, когато се прицелва, никога не знаеш дали няма да улучи себе си."

„Някои казват, че животът ни се определя от изборите, които правим. Но не изборите определят какви сме ние, а нашата отдаденост към тях."

„В битката между двете половини, тези, които сме и тези, за които се представяме, никога няма окончателен победител."

„Казват, че онези, които не могат да си спомнят миналото, са обречени да го повтарят. Но тези, които отказват да го забравят, го преживяват отново... всеки божи ден!"

„Ако дверите на възприятията бяха чисти, всичко щеше да изглежда на човек такова, каквото е – безкрайно. Но в реалността възприятията ни често са замъглени от очакванията, от преживяното... от желанието за отмъщение, което ни залъгва, че нещата имат край. "

„Съмнението е болест. То уврежда съзнанието и провокира недоверие в чуждите мотиви. Съмнението те кара да си задаваш въпроси за всичко, в което си вярвал."

„Съдбата има два начина да ни съсипе. Като отказва да изпълни желанията ни и като ги изпълнява."

„Когато спомените ти са отворени рани, прошката е най-неестественото нещо на света. Тя не може да бъде истинска, докато все още тече кръв."

„Истинската самоличност на човек често е трудна за различаване, дори за самия него."

„Там, където се срещат страстта и лъжата, започва краят."

„Власт, дадена от природата и пожелана от хората. Войни бушуват и победителите са коронясани. Но истинската власт не може да бъде спечелена или изгубена. Истинската власт тече във вените."

„Страх. Това е огън, който гори и в най-студеното сърце. Той парализира най-добрите от нас. Или се използва като оръжие от най-лошите. Но, когато пътят е осеян с предателство и измама, най-големият страх е, че истината е безусловна."

Снимки: Culturefly, Pinterest