Фотографката Anastasia Pottinger е създала отваряща очите серия от снимки, озаглавена "Столетници", която показва как изглежда човешкото тяло на 100 годишна възраст, че и повече. Уловеното в черно-бели изображения тяло е на гола 101 годишна жена, доверила своята интимна външност. 

Достойната и неочаквана красота ни оставя да размишляваме за собствената си смъртност, а възрастта скланя погледа ни до възхитително уважение. Чрез тези фотографии Anastasia Pottinger отправя фокус върху непостоянството на младостта и скритата, често не приемана красота на старостта на човечеството, както и на изумителното превъплъщение на телата ни с течение на времето. Снимките хвърлят открит поглед върху това, в което тялото ни може в крайна сметка да се превърне.

Фотографката споделя, че документирането на застаряващите органи на нейният модел, доверието и интимността създадени между тях двете, правят този провокативен проект особено специален за нея...

"Отговорът на изображенията е забележителен. Зрителите на нашият проект са видимо развълнувани от това, което виждат. Независимо дали става дума за учудените реакции, като "е на това ли ще заприличам?" или за хора, които си спомнят любим човек - изглежда създаваме емоционално възприятие на някакво ниво.", Anastasia Pottinger

Възхитителен и натрапчив начин на засягане на въпрос, който всеки един човек някога и по някаква причина си задава сам за себе си.

123

567891011

...?

Снимки: Anastasia Pottinger