На 10 април, най-смешната Радичковова творба ще бъде представена от Китодар Тодоров в специално издание на предаването „Петък точно в пет“

„Някои смятат, че човек върви с простотията си, други пък твърдят обратното - че простотията върви с човека, тъй както той си върви и простотията върви с него; кихне ли, тя също започва да киха, седне ли на някоя маса, тя също сяда до него, вземе ли да говори, тя веднага ще почне да говори заедно с него и не е изключено дори да го надговори. “ 

Извънредното положение в страната и света продължава да ни ограничава да се събираме и да се наслаждаваме на културни събития заедно. Но благодарение на ентусиазма и присъствието на духа у много артисти и културни организации, събитията успяха да се пренесат в интернет пространството, където можем да станем част от тях макар и от собствения си дом.

Първоначалната идея на издателство НИКЕ да представи на живо с актьора Китодар Тодоров най-смешната книга на Радичков „Водолей“ преминава в две извънредни емисии онлайн. Каним всички да се посмеем заедно във виртуалното пространство и да разберем колко може да е голяма човешката простотия, и как трябва да се спори с една ламя! Представянето на книгата ще представлява премиерата на два нови епизода от предаването „Петък точно в пет“.  Епизодите са по текстовете „За простотията“ и „Не спори с ламята“ от Радичковия „Водолей“. Разказите представят  множество причудливи характери и истории от родното място на Радичков и напомнят за чудесата от отминалите времена. 

Първият клип от предаването ще се излъчи на 10 април от 17 часа в Youtube канала (www.youtube.com) и фейсбук страницата (www.facebook.com/petukpet) на „Петък точно в пет“. Вторият клип очаквайте на 17 април от 17 часа в същите канали.

Книгата „Водолей“ се появява за първи път през 1967 година и в нея откриваме първите щрихи за едни от най-обичаните пиеси на автора „Суматоха“ и „Лазарица“. Настоящото издание излиза с фантастичните илюстрации на София Попйорданова.

Ако искате да подкрепите издателство НИКЕ, бихте могли да направите своята предварителна поръчка на книгата от сайта izdatelstvonike.com с 30% отстъпка. 

Повече на: Издателство НИКЕ
Източник и изображения: izdatelstvonike.com