Анекдоти и невероятни истории от практиката на юристите

Думата имат съдещите се

Признавам се за виновен и искам да бъда наказан, за да ми дойде акълът в главата, а ако не ме пратите в затвора, ще се оженя.

* * *

Тя, съпругата ми, започна да краде пари от джобовете ми - и то обществени пари.

* * *

Не съм видял, но от само себе си се разбира, че жена ми, щом започне да говори против чуждите мъже, има връзки с чужд мъж.

* * *

Ответникът, след като се сприятелихме, започна да ме води на разходка, на кино, на театър и от това се роди момченце, което нарекохме Веселин.

* * *

Може да ви се вижда чудно, но не мога повече да понасям жена си. Аз цял живот я обиждам, а тя ми се усмихва и вика „мерси“. Разби ми нервната система с това нейно „мерси“.

* * *

Ответникът обижда детето ми, като именува на негово име прасето си, което е в единадесети клас и разбира от обиди.

* * *

Това, което изтъкна съпругата ми пред съда, е 80 до 85% лъжа. Пия чат-пат бира. Сутрин обаче, когато ставам от сън, не съм пиян, а не както тя казва, че съм бил вечно пиян. Виж, за ракия не мога да кажа колко изпивам, защото не ми прави удоволствие да броя чашите.

* * *

Законната ми жена си има съпруг и си живее с него, както тя казва, щастливо, поради което аз нямам нищо против.

* * *

Мислех, че автопроизшествието съм направил на връщане от града, защото след удара в дървото автомобилът ми бе обърнат, но други ми казаха, бе било на отиване към града. Може да е.

* * *

Аз съм осъден без каквито и да било доказателства, а по интуиция и миражни предположения на заинтересовани свидетели.

* * *

Писах три молби да ми се отмени задължението за издръжка на децата, тъй като в затвора нямам доходи. Смятам, че моята хубостница има достатъчно доходи за издръжка на себе си и на двете ни деца. С тези доходи, които тя получава, когато бяхме заедно се препитавахме цялото семейство и оставаше и за пиене. Защо трябва сега да ме тормози и тук, в затвора. Не й ли стигат цели тринадесет години семеен живот!

* * *

Любезният ми съпруг ме би и ме изхвърли навън посред нощ, като ме остави без последствие.

* * *

Аз, не да се хваля, но съм си такъв по инстинкт, че не мога да кажа на човек лоша дума.

* * *

И обърнете внимание на този факт: на моите забележки той цинично отговаряше с мълчание.

* * *

Заявявам съвсем отговорно, че никой не е премествал местонахождението на мотора след катастрофата.

* * *

Признавам си - не съм някой красавец, но не знам защо жените ми се лепят и те ми провалиха хубавото семейство.

* * *

Производството на балони е моя специалност. Всичко в цеха аз оправях. Използувах връзките си, а където и те се оказваха безсилни, пробивах с троянска ракия.

* * *

Поначало аз не бях фаталист, но щом си пийна и ето ти, че направя някоя глупост.

* * *

Аз хванах писмото на жена ми до любовника й и там пишеше: „Душко моя, любовта ми към теб е голяма, но възможностите ми са малки, защото мъжът ми не е толкова загубен, колкото жена ти…“

* * *

Моята последна дума е, че нямам никакво желание да ходя в затвора. По-добре ще се превъзпитам сред колектива.

* * *

Аз като водач много се изплаших от автопроизшествието и затова отидох направо в пивницата и пих ракия, след което стигнах до заключението, че е време да се представя на органите на Народната милиция.

* * *

Бяха ме забъркали в една каша и реших да се помоля на прокурора, но понеже не е прилично да отида при него с празни ръце, аз със своята проста глава заклах едно агне и му го занесох, пък той с целия си акъл взе, че ме даде под съд за подкуп.

* * *

Аз бях много заблуден по нея, обичах я много, акълът ми не беше на мястото си, не виждах къде стъпвам.

* * *

Моят мъж работеше нощна смяна и неговият приятел Георги започна да идва вечер при мене на приказки. И така от дума на дума - аз забременях.

* * *

Съдът прие, че съм употребил алкохол без каквито и да било доказателства, а само въз основа на моите признания и на двама свидетели.

* * *

Медицината казва, че пострадалият след удара е получил размекване на мозъчното вещество. Аз не мога да си обясня как е възможно един човек с размекнат мозък да ме гони с лопатата чак до злокобния ракиджийски казан - на разстояние повече от сто метра, мерени на крачки.

* * *

Подсъдимият след това ме заведе на едно още потайно място - зад курника, където ми нанесе много тежка публична обида.

* * *

Бях пил, но не бях пиян. Пиян човек не може да кара колело, а аз карах, но паднах.

* * *

И онова, което най-много ми тежи, е, че мен насила ме вкараха в затвора.

* * *

Жена ми избяга от мен направо от осмомартенското тържество. Не зная какво мислят за социалистическото семейство онези, които измислиха този празник.

* * *

За смъртта на дядо ми ми присъдиха 1000 лв. Вече цял месец мисля и не мога да реша толкова ли струваше този човек, макар и стар.

* * *

За мен съпругът ми е безупречен алкохолик и затова бракът ни получи едно непоправимо разстройство.

* * *

Не държа толкова на това, че водачът ме прегази и ми счупи крака. Мен най-много ме боли, че той сгази Правилника за движение по пътищата.

* * *

Другари съдии, не бия жена си редовно. През тази година съм я бил три-четири пъти. Не пия много, само като получа заплатата и друг път, ако се намери някой да почерпи. Осъждан съм само три, четири или пет пъти. Не виждам причини да се развеждаме с моята жена. Държа здраво за запазване на брака.

* * *

След катастрофата не спряхме, защото бързахме до сервиза да потърсим помощ за колата.

* * *

От „Темида се шегува. Анекдоти и невероятни истории от практиката на юристите”, 1981, изд. Христо Г. Данов - Пловдив
Изображение: изд. Христо Г. Данов - Пловдив