В живота няма лоши, има страдащи ♥ Лиз БУРБО

„Ако искаш да получиш любов, трябва най-напред да я посееш и след това да се радваш на плодовете. Толкова е просто.“

Жънеш това, което си посял

Толкова много се занимаваме с делата на другите, че не ни остава нито време, нито енергия за нас самите. Твоите отношения ще бъдат много по-прости и лесни, когато се научиш да се обичаш. Не само другите трябва да приемеш такива, каквито са, но и себе си, дори и точно в този момент да не се харесваш и това да ти създава проблеми и грижи. След като осъзнаеш, че поведението ти в настоящия момент те поставя в трудни ситуации, чиято цена ти постоянно плащаш, ти ще решиш какъв да бъдеш. Но преди всичко не забравяй, че трябва да приемаш и това, което не харесваш в себе си, за да се превърнеш постепенно в това, което винаги си искал да бъдеш. Ти трябва да изживееш някои неща като всеки от нас. Последствията са резултат от твоите решения и избор. Само ти можеш да направиш днес избора да учиш.

Важното е да обичаш себе си и да обичаш другите, да уважаваш себе си и другите. Не позволявай на никого да те кара да се чувстваш виновен.

Ти жънеш това, което си посял. Тогава защо не посееш любов, за да ожънеш любов? Винаги можеш да ми кажеш, че не е честно да правиш всички тези усилия. Може би смяташ, че ако другите станат по-мили, по-търпеливи, по-разбиращи и по-приветливи с теб, ще ти е по-лесно да промениш поведението си. Което означава, че когато другите решат да посеят моркови, ти ще можеш да ядеш от тях! Трябва ти да решиш какво искаш сега! Какво смяташ да ожънеш, след като не си посял нищо? Искаш ли моркови? Ами... посей ги! Това е най-добрият начин да си осигуриш добра реколта. Следователно, ако искаш да получиш любов, трябва най-напред да я посееш и след това да се радваш на плодовете. Толкова е просто.

Любовта крие голяма лечебна сила. Любовта трепти. Когато си изпълнен с любов, тези трептения се излъчват толкова силно от теб, че хората ги усещат. Ето защо те се чувстват добре в твое присъствие. В този момент те ти изглеждат различни. Ще имаш чувството, че всичко около теб се променя, но това всъщност е резултат от твоите трептения.

Да спреш да искаш да променяш другите, да спреш да искаш да се променяш, означава да се отпуснеш. Когато приемеш тази мъдрост и й се довериш напълно, ще започне трансформацията. Ще се убедиш сам, че любовта прави чудеса.

Колкото повече се обичаш, толкова повече малки победи постигаш. Става ти по-лесно и това поражда желание да продължиш. Не забравяй, че когато съдиш или критикуваш някого, това означава, че се мислиш за ГОСПОД, а другият не е. Всеки човек, дори и най-големият престъпник на тази Земя, е роден, за да обича и бъде обичан.

В живота няма лоши, има страдащи

Когато приемем нашето собствено страдание и страданието на другите, става много по-лесно да приемем ситуациите, които може да ни се струват много жестоки и лоши. Когато усетиш страданието у престъпник, ти ще го приемеш по-лесно дори и да не си съгласен с поведението му. Приеми, че той от своя страна ще ожъне каквото е посял. Когато е страдал достатъчно и е осъзнал последствията от своите действия, в живота му може да започне промяна.

Ти ще ожънеш много любов, когато се научиш да обичаш другите и себе си. Същото е, като да се научиш да танцуваш. Колкото по-дисциплиниран ставаш, толкова по- добре танцуваш и шансовете ти за успех се увеличават.

Работя с това понятие за любов от няколко години и всяка седмица ставам свидетел на чудеса. Невероятно е! От момента, в който хората започнат да си служат с това понятие в живота си, било с партньори, родители, деца, семейства, приятели, служители или шефове, настъпват необикновени резултати. Любовта има силата да внася чувствителни промени около нас.

Препоръчително е да научиш децата си, ако имаш такива, на любов от най-ранна възраст, дори още от раждането, а може и по време на бременността. Например една майка може да споделя на бебето, че ще го уважава и че то само ще взема решения за живота си. Такова дете ще бъде много по-щастливо. След раждането му това учение ще продължи, като му разкрива, че то е причината за всичко, което му се случва в живота, че то привлича всеки един момент. А каква привилегия е за детето да слуша за любов и отговорност още откакто се е родило! Няма нищо по-силно от примера обаче. Ако ти си тих и позитивен, това ще повлияе много повече, отколкото ако му говориш да бъде такова. Ти си възприеман като пример, като модел, а знаем много добре, че младите имат нужда от хора, които да уважават и почитат.

Избрано от: „Слушай своето тяло - твоя най-голям приятел на земята”, Лиз Бурбо, превод Недка Капралова, изд. ЛИК
Снимка: listentoyourbody.de

10378 Преглеждания