vintage-love-letters-edward-fielding

Скъпа моя бъдеща любов на живота ми,

Знам. Трябваше да ти пиша много, много отдавна. Прости ми! Имам усещането, че вече си изгубила вяра в съществуването ми. Но аз съм тук. Аз съм точно зад ъгъла на улицата, в офиса, във Facebook, в кварталната сладкарница. Веднъж срещнах погледа ти в метрото. Гледах те цяла вечер на едно парти. Но истината, скъпа, е че нашето време все още не е дошло. Знам, че се питаш защо е така.

Наистина не е честно, че трябваше да чакаш толкова дълго, да излизаш на срещи на сляпо с надеждата да ме разпознаеш, да преживееш толкова разочарования и самотни нощи. Толкова съжалявам, любов моя! Заслужаваш обяснение. Отне ми много повече време да обясня причините за нашето разминаване на себе си, отколкото да ти ги напиша тук. Затова бъди абсолютно сигурна, че всичко, което ще прочетеш е самата истина. И така...

Все още не сме се срещнали, защото:

1. В момента съм с грешния човек.

2. Не съм готов да обичам безусловно.

3. Все още вярвам, че драмата е израз на любов.

4. Трябва да изляза на още доста безсмислени срещи, за да разбера, че това, което правя всъщност не ми дава нищо.

5. Животът все още не е сритал задника ми, затова ако сега се срещнем, няма да мога да те оценя, както заслужаваш.

6. Все още съм твърде съсредоточен върху собствените си нужди.

7. Още не съм се научил как да превърна усещането за дом в сърцето ми в реалност.

8. Все още робувам на глупави мъжки правила, като „право на свобода" и „вечери с момчетата", защото ми трябва време да осъзная, че те всъщност са измислени от самотните неудачници.

Ясно е, че все още не съм достигнал най-добрата си същност. И ако се срещнем сега, най-вероятно няма да ме обичаш дълго, а аз няма да те изтърпя. Но имай вяра, любов моя! Не се отказвай от мен. Знай, че работя върху себе си, точно както правиш и ти. За съжаление това отнема повече време, отколкото и двамата някога сме си представяли. Но аз съм тук и никъде няма да ходя.

Не се отказвай от мен за нищо на света!

Твой за вечни времена,

Мъжът, когото все още не си срещнала...

Автор: Emily Bracken
Изображения: Pinterest