Лекцията и музиката на новатора Марк де Клайв-Лов зареди умовете и сърцата на всички присъстващи

Срокът за кандидатстване е до 4-ти март!

"Най-важното е да имаш, да показваш и да отстояваш своя индивидуален стил като артист. А когато правиш т.нар. "колаборация" или сътрудничество с други музиканти и хора с идеи, научаваш в пъти повече и надграждаш музиката, която е в теб." Лекцията на авангардния пианист, композитор и изпълнител на живо – Марк де Клайв-Лов се състоя пред повече от 80 човека, жадни за познания в съвременната музика. Всички присъстващи бяха провокирани и вдъхновени от познанията на Марк и показаните умения и техники. Спокойното му поведение и чувство за хумор очароваха аудиторията!

4

2 3

1

5 6

7 8

9 10

Марк често е определян като великия Quincy Jones на новото поколение, смесвайки науката за правене на бийтове с приливите и отливите на джаза. Джаз, както и много други жанрове създадоха звуците на музикалните му пътешествия и в София. Изпълненията му са част от изданието на Red Bull Music Academy, което е по повод новата вълна за приемане на кандидатури за 2015-та година, със срок до 4-ти март.

Академията приветства талантливите и авангардни музиканти от цял свят в своите "зали" за две седмици на музикални експерименти, записи и участия на живо в едни от най-добрите клубове по света. От хиляди апликации, само 60 са одобрените, които стават част от тази престижна световна музикална академия.

DJ Стивън и Ясен Велчев - двама от тримата българи-участници в академията (2001г. и 2011г.) - споделиха, че за всеки, който е поел по пътя на музиката, участието там е неповторимо изживяване, което среща участниците с най-добрите от световната сцена, и е сериозен тласък на кариерата. Академията е обетованата земя на музикантите, където се създават и международни колаборации и партньорства. Именно тук се зараждат и новите клубни стилове.

Както и в най-новия си албум, Марк де Клайв-Лов - CHURCH (номиниран в 4 категории Grammy), изпълнен с алтернативен електронен звук, джаз, соулфул пиано и вокали, така и на живо пред публиката, той показа няколко сета чрез импровизации с компоненти за ударни, клавирни и допълнителни ефекти, и сменящи се соул, джаз и хип-хоп вокали.

Това се демонстрира и на живо по-късно вечерта пред публиката в Терминал 1, където заедно с Рут Колева в стила на импровизациите, те преведоха публиката през различни жанрове и емоции, смесвайки бийтовете с джаз вълните, като направиха шоуто на живо уникално преживяване както за музикантите, така и за публиката.

11 12

15 16

13

14

17

снимки: Мартин Раднев

Важно: Желаещите да канидидатсват, които не са присъствали на сесията в София, могат да получат Application CD с много информация от академията в Токио 2014, ако се свържат с Red Bull в България. Имейл за връзка: rbmabulgaria@gmail.com

Повече информация за Red Bull Music Academy:

apply.redbullmusicacademy.com - линк за кандидатстване
www.redbullmusicacademy.com - официален сайт
www.facebook.com/RedBullMusicAcademy - официална страница във Фейсбук
www.facebook.com/eventshttps://www.facebook.com/events - страница на събитието в София

За Red Bull Music Academy:

17-тото издание на Red Bull Music Academy ще се проведе през есента на 2015 в Париж, събирайки на едно място 60 внимателно селектирани продуценти, вокалисти, бийт-мейкъри, инструменталисти и диджеи. Те ще са част от лекции и сесии, които имат за цел да дадат дълбоки познания, споделени от най-големите имена на клубната музика, и да предизвикат артистите към нови проекти и колаборации помежду им. Академията използва най-модерните студиа и техника, за да осигури всичко необходимо на участниците. До днес, повече от 1500 музикални артисти са били част от лекциите и сесиите. Някои от имената на лекторите досега са: Giorgio Moroder, Chuck D, Steve Reich, Sly & Robbie, Bernie Worrell, Mark Ronson, M.I.A., Q-Tip, Hot Chip, MF Doom, Ryuichi Sakamoto, RZA, Stephen O' Malley, Gilberto Gil, иноваторите на synth-а Bob Moog, Tom Oberheim, Don Buchla, Roger Linn, and Dave Smith, и много други. Много алумни членове от академията вече са водещи имена като например иноваторът в електронната музика Flying Lotus, Hudson Mohawke, продуцентът и лейбълът Nina Kravitz, соул певецът от LA – Alo Blacc, певица и тектописец от Мексико сити и носител на наградата Grammy – Natalia Lafourcade, Katy B от UK и много други..

Red Bull Music Academy обединява и събира на едно място музикални легенди още от 1998г. Била е гост на градовете Берлин, Кейп Таун, Мелбърн, Барселона, Сао Пауло, Лондон, Ню Йорк, Токио. Всяка година академията дава напълно ново пространство за създаване на нова музика, извън рамка, в съчетание с олд-скуул знание и ню-скуул звучене, и стимулира артистите към нови креативни музикални проекти в целия свят. Днес в различни държави, съществуват 11 напълно оборудвани студиа Red Bull Studios.

18