Невероятното приятелство между едно семейство и една сврака

Когато семейство Блум от Сидни, Австралия взимат в своя дом изоставено малко бебе сврака преди повече от година, те нямали представа, че птичето ще стане любящ и постоянен член на фамилията им. През 2013г. един от тримата синове на Камеран и Сам Блум, единадесет годишния Ноа, намира малката сврака ранена и паднала на земята пред една библиотека в близост до дома им. След консултация с приятел ветеринар, семейството решава да положи всички възможни грижи, за да помогне на птицата да оздравее и да я върне към нормален живот в природата. Те не само се привързват към свраката, но й дават името Пингвина.

Днес Пингвина е свободна да лети навсякъде, където пожелае, но всеки ден тя се връща при семейство Блум, за да види любимите си хора. "Свраката обикновено е наоколо и стои близо до нас, докато децата тръгнат на училище, след това отлита някъде.", споделят родителите на момчетата. "Но винаги се връща в следобедните часове и ги чака да се приберат. Всеки ден към 15:30, когато те идват по алеята посока нашата къща, тя пее.", разказва Камерън Блум пред ABC News.

Щастливата очевидно и много обичаната птица често се промъква в дома на семейство Блум и споделя моменти на близост и любов. Храни се заедно с тях, спи до тях, участва в игрите на децата, дори се опитва да имитира гласовете им. "Никога не сме мислили, че свраката ще остане при нас и ще бъде част от семейството ни, но тя е невероятна, дори маха с криле, когато някой от нас й помаха с ръка. Тя е удивително умна, с нея е забвно и ние много я обичаме."

Семейство Блум документира своя интересен живот с необичайния си домашен любимец. А повече от зашеметяващото приятелство може да видите в Instagram: penguinthemagpie.

1

0

2

3

23 24

4

5

6

7

8

9

11

12

13

15

16

18

19

20

21

22

Снимки: audubon.org

13664 Преглеждания