gin3

Дали ще излизате на кръчма, или не, дали ще се напивате, или не, дали пък ще остане у дома и тихомълком ще си наливате питиета... Въпрос хамлетовски, почти. Каквото и да решите, ето ви един свеж възглед с дъх на джин, а може и тоник.

1. Джинът съдържа натурални съставки

Сърцето на джина е съставено от плодовете на хвойната и още - кориандър, градински чай, канела, индийско орехче, розмарин и корен от аджелика. Подобна комбинация звучи по-полезна, в сравнение със спирта с вода в повечето други напитки, нали?

2. Плодовете на хвойната са полезни за здравето

Всички знаят за целебните свойства на хвойната. Ще добавим и това, че плодовете й ефективно се справят с инфекциите /да заповяда грипа/, бъбречната недостатъчност, запека и кашлицата.

3. Джин –природно средство за лечение на артрит

Ако страдате от това автоимунно заболяване, джинът може да повлияе положително състоянието на вашите стави.

4. Джинът се отнася нежно към бръчките на кожата

Плодовете хвойна съдържат антиоксиданти, които помагат на организма да регенерира нови клетки. Това, от своя страна, е ключът към здрава кожа.

5. Джинът се справя с бъбречни и чернодробни заболявания

Той съдържа диуретични съставки, които улесняват филтрирането на бъбреците и спомага за извеждането на вредните бактерии от организма.

6. Джин с тоник – рецепта, устойчива на малария

В Британската империя, напитката била използвана в борбата с тази ужасна болест. Хининът, който се ползва за производство на тоник се смята за целебно средство от незапомнени времена.

7. Храносмилателната ви система ще каже "Благодаря!"

Горчивите треви, съдържащи се в тази напитка, ускоряват процесите на производство на храносмилателни ензими и стомашна киселина, и така благоприятстват работата на цялата система.

8. Джинът се бори с раковите заболявания

Джинът способства неутрализацията на свободните радикали в тялото - главна причина за раковите болести.

9. Джинът – експерт по стройна фигура

Джинът е една от най-нискокалоричните алкохолни напитки. Една чаша съдържа едва 97 калории. Сокът от плодове от хвойна помага за ефективно изчистване на токсините, които обикновено допринасят за натрупване на излишно тегло.

10. Джинът не "бие" по портфейла ви

Той е един от най-евтините благородни "духове".

11. Любимецът на Франк Синатра

Джинът – напитка, обожавана от много творчески личности. И никой по дяволите, не знае защо е така ☺. Наздраве!

gin tonic 1 gin tonic

***

По материал на Lifter.com.ua
Снимка ~ shinevalencia.com, honestcooking.es