За котките, кафето и хората

Първото Cat Café отвори врати в Москва

cat cafe00

"Любопитството убива котката, но възторгът от наученото я връща към живот".

1998 г., Тайпе, Тайван. Тогава е открито първото по рода си Cat Café. Чест за котки, наслада за техните почитатели и екзотично общуване на чаша кафе.
Замислено като атракция и релаксираща почивка за многобройните туристи стичащите се по тези места, котешкото кафене се превръща в истинска сензация и прекрачва границите на своята родина. Първото японско кафе с котки отваря врати през 2005-а, а през следващите години това се случва и в Европа – Австрия, Германия, Испания, Унгария, Италия, Франция.
Москва се превърна в поредната гостоприемна за котки столица, която отвори врати за своето луксозно Cat Café. В него всички, които по една или друга причина не могат да отглеждат котки у дома си, могат да се почувстват уютно - да поиграят, да погалят и пообщуват с любимите си животни. Първото подобно кафене в Русия е в Санкт-Петербург, където котките са на висока почит – 60 от тях са постоянни обитатели на Зимния Дворец. Собствениците на новото кафене са решили периодично да отдават бездомните котета, приютени в тяхното заведение в добри семейства, които желаят да ги осиновят.

cat cafe01

cat cafe02  cat cafe03

cat cafe04  cat cafe05

cat cafe06  cat cafe07

cat cafe08  cat cafe09

Източнник - Газета.Ru
Снимки - Артем Сизов

6458 Преглеждания