Джеймс Бонд | Лекарите са единодушни – той трябва да е мъртъв

Skyfall 007 Wallpaper

bond skyfal2

Легендарният Агент 007 вече 50 години флиртува със смъртта. А според лекарите, Skyfall би трябвало да го убие още в 7-та минута. Но най-забележителният шпионин на всички времена, успява да оцелее вече в 23 филма, отървавайки се с леко изпотяване. Е, и няколко рани – тук-там.

Героичните приключения на 007 във живота обаче, биха имали фатален край, а в последната лента Skyfall, героят на Даниел Крейг би живял едва 7 минути.
Екипът от медицински специалисти, събран да обсъди оцеляването на агента, е единодушен, че като цяло екшън-филмите са твърде нереалистични. И понеже този факт е виден за всички зрители, докторите защитиха своите твърдения сцена по сцена.
В случая със Skyfall, моментът, в който Бонд бе прострелян с куршум с обеднен уран, белите му дробове е трябвало да "издъхнат" и той да бъде мъртъв.
И дори да беше оцелял от това, уранът би трябвало да го подложи на извънредно голям риск от рак. А останалата част от филма също не е особено любезна към своя главен герой. Оперирайки сам себе си, вадейки куршум от своето рамото, Бонд е в голям риск от загуба на кръв, загуба на съзнание, нервни и мускулни травми и огромна заплаха от инфекция.
Падайки от покрива на влака в реката, една от най-зрелищните филмови сцени, Бонд би трябвало да има няколко счупвания на гръбначния стълби и врата. Поне. Без да споменаваме риска от удавяне. Експлозиите от гранати в кулминацията на филма, би трябвало да оставят героя с перфорирани тъпанчета.
Последната сцена във филма, в която Бонд се бори в леденото езеро, също е крайно нереалистична. Да водиш битка в такава среда, означава да си изразходваш кислорода твърде бързо и да не успееш да се измъкнеш от водата. Да не говорим, че хипотермията е в кърпа вързана.

bond skyfall01 bond skyfall02

bond skyfall03 bond skyfall04

***

James Bond gets Shot in Skyfall

Skyfall наранявания:

  • 7 мин. : Бонд е прострелян в гърдите.
  • 12 мин. : Бонд вече е застрелян и пада от покрива на влака във река, летейки 80 м.
  • 31 мин. : Бонд се самооперира и вади куршум от рамото си.
  • 2 ч. 2 мин. : Бонд потъва в ледените води.
  • Продължителност на филма: 2 ч. 23 мин.
  • Време на смъртта: 7-ма минута.

Източник и снимки: telegraph.co.uk

5321 Преглеждания