Световният шампионат World Beard and Moustache Championship (известен за по-кратко като WBMC) е международно събитие, което отличава най-невероятните бради и мустаци.

01

Неговото начало е спорно, а историята му е обвита в противоречия. Италианската делегация твърди, че първият шампионат е проведен в северна Италия през 1970 , но събитието е проследено назад във времето и за негово официално начало се смята организираното първенство от First Höfener Beard Club в малкото селце в Шварцвалд Enz, близо до град Höfen, Германия, а годината е 1990.

През 1995 г. същият клуб е домакин и на второто световно първенство WBMC в град Pforzheim.

Невероятно е в колко категории и стилове се борят участниците в престижната класация: мустаци, частични бради, цели /пълни/ бради и тренд бради. Основните стилове се допълват с под категории като Дали /кръстена на известния художник Salvador Dali/, Верди /къса брада и големи мустаци като на италиански музикант Giuseppe Verdi/, на Гарибалди /италиански генерал от 19-ти век с пълен стил брада/ и доста други.

Тези 20 невероятни брада и мустаци са вдъхновяващи и абсолютно фантастични!

1  2

3  4

5  6

7  8

9  10

11  12

13  14

15  16

17  18

19  20

Независимо дали сте човек брада или не, всеки може да оцени отделеното време и сериозните усилията, които се изискват за оформянето и поддържането на този символ на индивидуалността.