Най-приятният начин за отслабване

red wine

Неочаквано прост, научен и приятен способ за отслабване. Наздраве!

Учените от Харвард вероятно не са открили топлата вода, но пък за червено вино са напълно уверени, че помага на много житейски неволи. Без да са учени, много, много отдавна, мъдреците са го казали "In vino veritas". Но, да се върнем в наши дни.
Случвало ли ви се е, да хапнете добре на вечеря, а малко преди да си легнете, отново да усетите глад? Оказва се, доста от нас имат тези позиви, затова и хората все повече отлагат спането за по-късен час, а обилното хранене по нощите се превръща в стабилна тенденция.
И ето – за щастие на всички озверели от глад, настъпва тържествения момент – отговорът е чаша червено вино. И това не е някаква шега, а доказан научен факт.
Последното изследване на сътрудниците от Харвардския университет показва, че чашата вино преди сън е отлична алтернатива на вредните хамбургери.
Червеното вино е полезно за диабетиците и за сърцето, защото повишава нивата на добрия холестерол. Виното е естествен стимулатор на сексуалното влечение и неочаквано добър начин за сваляне на излишни килограми.
Експертът Тим Ферис обяснява, че чашата вино преди сън е предпоставка за добър сън и добро настроение и споделя, че червеното вино е идеалната "закуска".
В изследването в Харвард са участвали 20 000 жени, които били наблюдавани в продължение на 13 години. Учените открили, че представителките на нежния пол, които изпивали средно по половин бутилка вино на ден, по-рядко страдат от проблем с излишното тегло, в сравнение с онези, които се стараят да не пият в делнични дни.
40-годишната журналистка Саманта Мерит, потвърждава полезното действие на червеното вино преди сън. В интервю за Daily Mail, тя споделя че с помощта на този навик е успяла да отслабне и подобри личния си живот. Причината според нея е най-вече в това, че чашата вино помага да не притичваме постоянно до хладилника през нощта.
"Малко преди сън, изпивам чаша червено вино – това се случва 4-5 дни в седмицата. Спя по-добре, по-малко се тревожа за неприятности, събуждам се бодра и в добро настроение. Според мен ключът към успеха е в умереността. Чашата червено вино вечер е отличен заместник на шоколадовите изкушения, но не бива да прекаляваме и с алкохола, който също съдържа калории", допълва Саманта Мерит.

Затова, наздраве! Умерено и с настроение!

Източник: lifter.com.ua
Снимка: accessorizeyourwine.com

4258 Преглеждания