Национален парк Jigokudani Yaen-Koen се намира в долината на река Yokoyu, в северната част на префектура Nagano, Япония. Името Jigokudani, което означава "долина на ада", се дължи на огромните облаци пара, бълвани към върховете и врящата вода от минералните извори, идващи от малки пукнатини в замръзналата земя. Мистичният пейзаж на долината е примесен от стръмни скали, студени и враждебни гори, а условията на живот са смрязаващи, особено през зимата, когато всичко наоколо е покрито с дебел сняг. 

Дивият макак обитава навсякъде в Япония, и дори и да ги срещнете някъде те няма да ви позволят да се приближите особено близо до тях. Националният парк е известен със своята голяма популация от диви японски макаци (Macaca fuscata), но тук те са достъпни и по-често наричани "снежните маймуни". The Jigokudani Yaen-Koen е специална част от тяхната територия, където те знаят, че могат да получат храна по всяко време. Маймуните се спускат от стръмните скали и гори на Японските Алпи и за да се настанят в топлите термални води на Onsen (Hotsprings) и да подсигурят сигурността си в най-студените месеци през годината. 

Повечето хора, които посещават това забележително място са изследователи и любознателни любители на животните, които пъплят по специално създадени пътеки и мостчета, за да видят отблизо снежните маймуни. Според учените, които прекарват по цяла зима, наблюдавайки живота им, удивително симпатичните и гостоприемни макаци в долината имат семейна и социална организация, на която хората биха могли завидят. 

123456789101213141516  17

18  19

2021

От създаването на Jigokudani Yaen-Koen през 1964 г., това популярно място се превръща и в идеална изследователска среда за естествено и екологично наблюдение на този вид маймуни. Някои от учените и фотографите, посетили това изключително място са постигнали определени резултати в своята област.