Навярно сте преживявали незабравим махмурлук след няколко текили повече, но въпросът с количеството винаги има значение. Затова нека се концентрираме върху 1-2 шота и неочакваните здравословни ползи от това люто питие, защото и такива има достатъчно.

Ефикасна при простуда и грип

През 30-те години на миналия век, мексиканските лекари предписвали на пациентите си напитка, приготвена от текила. Рецептата съдържала текила Blanco, нектар от агаве и сок от лайм. Нектарът от агаве облекчава болките в гърлото и убива бактериите. Сокът от лайм е богат на витамин С, който преборва настинките.

Стимулира апетита

Текилата е услужлива в подобряване на храносмилането и наистина стимулира апетита. Експертите споделят, че един шот преди обяд ще увеличи желанието за хапване – ако имате нужда от това, разбира се. А друг шот, след вечеря, ще помогне храната в стомаха ви да си намери правилното място.

Нисък гликемичен индекс

Текилата е направена от растението агаве, което съдържа високи нива на фруктоза и е естествен подсладител. Нектарът от агаве е здравословен заместител на захарта и има нисък гликемичен индекс. Агавето съдържа субстанция, която успешно се бори с остеопорозата и стимулира производството на хормон, който регулира нивото на инсулин в кръвта.

Ползи за дебелото черво

Синьото агаве използвано за производството на текила доказано подпомага функцията на дебелото черво. Ефикасно е при лечение на колити, болестта на Крон, синдром на лесно дразнимото черво и дори ракови заболявания.

Съобразно гореспоменатите ползи, вдигаме шот с текила – за здраве.

Източник: aol.com
Изображения: vergecampus.com, etsy.com