Кучета на ръба на нервна криза, любимци в пълна концентрация, диктувана от полета на малко гранулирано щастие. Нищо не може да се сравни с невероятно смешните муцунки, готови да хванат своята храна. Германският фотограф Christian Vieler се наема с предизвикателството да представи многото лица на кучешката природа, жадуваща за хапване. Той е автор на впечатляващи техни портрети, но когато иде реч за улов, обноските падат, очите се разширяват, а щракването със зъби бележи последната точка.

„Исках да запечатам всеки кадър, който представя кучетата толкова забавни и сладки, колкото само тези любимци могат да бъдат. Разбира се, техниката позволява да се видят в любопитни детайли всички невероятни гримаси, които разказват истории за паника, желание и възторг”, споделя фотографът. Кристиан добавя, че е бил вдъхновен от прекрасното чувство за хумор, което имат кучетата и тяхната ярка персоналност.

Вилер е 45-годишен журналист, който започва да се занимава с фотография през 2012 г. „Снимките, които правя не са част от проект, аз снимам всяко куче, което гостува в студиото ми. Някои са много интересни, други не чак толкова, но има и настина прекрасни”, казва фотографът, който очевидно е любимец на любимците.

Снимки: ideiaquente.com