Грандиозното състезание на Red Bull - Soapbox, което за последните няколко години тотално промени историята на автомобилните спортове, вече е в България. То ще се проведе тази есен на на 28 септември на бул. "Черни връх" в София.

Soapbox1

Откога чакаме нещо точно такова, което да раздвижи кръвта ни и освен с адреналин, да ни зареди и с много творческо вдъхновение. Нещо, в което и мъже, и жени могат да бъдат равностойни конкуренти, а опасността да се свежда само до някое друго ожулено коляно.

За да станете част от Red Bull Soapbox са нужни няколко основни неща: авантюристичен дух, 3-ма приятели на същия акъл, малко креативност, собственоръчно моделиран безмоторен автомобил (желателно е това да не е модифицирания стар Москвич на вашите, булдозер, валяк или трактор) и регистрация за участие на официалния сайт на събитието до 30-и юни: www.redbullsoapbox.bg. Още една малка подробност е, че трябва да сте навършили 18 години.

Отборите, одобрени за състезанието, ще са разделени от по 4- ма души (ти и други трима на твоя акъл, които сам си си избрал :)), а състезателните колички е необходимо да са отговорили на следните технически условия: да не са по-широки от 2 м., по-дълги от 6 м., по-ниски от 2.5 м. и да имат отстояние поне 10 см. от земята, както и да не тежат повече от 80 г. (без шофьора). Не забравяйте, че автомобилът трябва да се задвижва само от гравитацията, собствената ви изобретателност и слава богу, колкото е необходимо Red Bull.

Всеки шофьор може да има навигатор, но той съвсем не е задължителен. Съотборниците на шофьора могат да засилят количката, но само до стартовата линия. Щом тя пресече СТАРТ-а, вече никой не трябва да я бута напред. Отборът, чийто автомобил, най-бързо и успешно достигне финала, ще замине за Световните серии по гмуркане от скали - Red Bull Cliff Diving в Рио де Жанейро, Бразилия.

image proxy largeP-20120217-80132 HiRes JPEG 24bit RGBP-20120217-86089 HiRes JPEG 24bit RGBimage proxy large 4

Видяло се е, този Септември ще бъде Август, така че настъпете педала и нека приключението започне! Да покажем, че макар и пораснали, таралежите още са живи!

Ааа, и не забравяйте да сложите на автомобила си кормило и спирачки :)

Всички останали подробности за Red Bull Soapbox България, може да намерите тук:
www.redbullsoapbox.bg
www.facebook.com/events

Ще се видим някъде по трасето!

Снимки: Red Bull