Ще ви разкажем една невероятна история за група млади хора, родени и израсли в големия град, които решават да се откажат от задушаващата ги глобализация и да открият своя рай сред природата.

1207

Всичко започва през 2006 година, когато двойка от Колорадо (Ерика и Мат Хоган) закупува на безценица 242 хектара гора в Коста Рика. Когато посетили мястото за първи път, те останали без дъх от гледката и решили да не загрозяват или разрушават пейзажа по никакъв начин. След кратко обмисляне как да направят така, че да построят дома си без да секат красивите дървета, Ерика и Мат проектирали къщата си в самите им корони. Скоро към тях се присъединили и много приятели, които също били пленени от този начин на живот. И така, 7 години по-късно, в клоните на гората се извисявало цяло село от еко колиби и импровизирана транспортна инфраструктура.

11106

Улиците всъщност представляват дълги дървени мостове, свързващи съседите, на които не се налага да висят в задръстванията, да чакат на светофари или дори да си обуват обувки, за да си отидат на гости.

783

Селото разполага дори с бар и ресторант.

882

Има и изградена водоснабдителна система, чрез която водата достига до всеки дом с помощта на гравитацията.

1079

Само си представете какво е да закусваш на такава веранда.

594692979313514551359

И отговорът на въпроса, който измъчва всички – да, има Интернет.