Това лято лондонският Тауър ще бъде обграден от пурпурно море. Инсталацията на морето от 888 246 керамични макове, плаващи около кулата, е замислена от артиста Paul Cummins и дизайнера Tom Piper, и ще е в памет на всеки британски или колониален смъртен случай от Първата Световна Война.

Монтажът, наречен "Blood Swept Lands And Seas Of Red", е представен на 5 Август, отбелязващ точно 100 г. на 1- ия ден от участието на Великобритания във Войната. Финалното, 888 246- то цвете ще бъде „засадено" на 11 Ноември 2014г., за да се отбележи краят й.

Всяко едно от керамичните цветя ще се продава по 25 паунда, като 10% от приходите ще се разпределят измежду 6 различни благотворителни организации.

ceramic-poppies-first-world-war-installation-london-tower-12ceramic-poppies-first-world-war-installation-london-tower-2ceramic-poppies-first-world-war-installation-london-tower-3ceramic-poppies-first-world-war-installation-london-tower-5ceramic-poppies-first-world-war-installation-london-tower-6ceramic-poppies-first-world-war-installation-london-tower-7ceramic-poppies-first-world-war-installation-london-tower-11