D:\Users\ISTEFA~1\AppData\Local\Temp\notes758E9C\~3866702.jpg

Заразяващо вдъхновение

     Лятото е в края си, а с него и подготовката за Red Bull Soapbox – първото по рода си състезание за безмоторни колички в България. На 28-ми септември, неделя всички фенове ще имат възможност да наблюдават спускането на 75-те отбора (с 5 повече!) по столичния булевард „Черни връх". Там ще бъде построено трасето, с финал малко преди бул. „Арсеналски". Количките ще са готови за старта в 10:00ч сутринта и официалното начало е обявено за 11:00 ч.

     В конструкторската надпревара взеха участие повече от 160 проекта, и над 4000 човека гласуваха за количка-фаворит на www.redbullsoapbox.bg. Първите 3 места в сърцето на публиката заеха съответно проектите на "HIGHKARUS 120" – с 542 гласа, "THE RECYCLE BIN" – с 469 гласа и "THE FLYNG HOUSE"/ „Летящата къща" – с 255 гласа. Скоро ще видим и професионално заснети видео клипове на тези колички, които подготвят организаторите на Red Bull Soapbox. Те ще ни покажат процеса на творчество и изграждане на щурите „сапунерки". Клиповете ще са с продължителност около 1 минута и ще могат да бъдат видени в страницата на събитието във Фейсбук: http://on.fb.me/1BfQtq9.

Ето какво казва Антон Кринчев, от екипа на "Тайгър мобил", за вдъхновението си по време на творческия процес: "Отборът, съставен от колеги е силно мотивиран. Мисълта за състезанието и цялата подготовка сякаш ни дадоха крила. За нас не е важно, че няма нито един инженер в отбора, както и това дали ще бъдем първи на финала. Просто искаме да се забавляваме." Павел Дамянов от отбора на "Топчето" пък добавя: "Чрез визията на количката и цялостното представяне, отборът иска да припомни на цяла България за славното минало на предците ни, борещи се за своята национална независимост." Много запалени по битките са състезателите от екипа на "Hadji Star Destroyer", които са потърсили вдъхновение в емблематичните серии "Star Wars". Колата им наподобява имперския крайцер във филма. Той е воден от Дарт Вейдър и ще полети по трасето. На финала очакваният двубой е между Дарт Вейдър и джедаите.

     Кой ще победи ще определи Журито и хронометъра. За формирането на оценките ще отговарят: Оги Начев – водещ на предаването за екстремни спортове "Дивата муха"; Веселин Овчаров – официален атлет по акро-параглайдинг на Red Bull в България; достойно представилата се на Олимпийските игри в Сочи и защитила името на българските зимни спортове – Александра Жекова; Мария Силвестър – актриса и водещ на телевизионното шоу „България търси талант", както и известният и проникновен актьор на Народния театър "Иван Вазов" – Деян Донков. Определено всички членове на журито са щури и носят достойно своите луди глави, които не се боят от предизвикателства и новаторски идеи. Те са хора на вдъхновението, със строга индивидуалност и харизма. Това, което ги обединява е еднакво силното им чувство за високи резултати и безкомпромисност в делата. Те ще оценяват състезателите по десетобална система, а скоростта на всяко чудато возило ще се изписва на видео екран. Основните критерии, по които ще се класират отборите са: бързина, креативност и представяне (презентация).

     И така, Red Bull подготвя едно невиждано до сега шоу с голяма доза творчество, скорост и силни емоции. Red Bull Soapbox е състезание, което ще изисква повече, от колкото човек си мисли, че може. Red Bull Soapbox е надпревара, която ще изкара на преден план силата на духа и таланта. За състезателите няма да е лесно, но ще е незабравимо. Затова елате, да ги подкрепим и да се забавляваме заедно!