Един интересен хибрид между интериор, реклама и местна култура

Taxi Fabric е компания в Индия преминала отвъд границата на творческото мислене, която помага на таксиметрови шофьори напълно да преобразят интериора на техните автомобили с оригинални произведения на изкуството, изцяло изработено от местни дизайнери.

Всичко започва с 26 таксита с реновирани салони, които разказват историята на Мумбай и лични спомени на шофьорите им. Резултатът е следствие на предварително проведен диалог между дизайнера и водача на автомобила. Принтирано върху нов текстил изкуството покрива почти всеки сантиметър от интериора на автомобила от тавана през вратите и дори самите седалки. Дизайнерите са местни, стиловете са вдъхновени от цял ​​свят, но темата във всеки интериор е Мумбай.

Благодарение на публичността дошла от уста на уста, все повече шофьори се решават на това предизвикателство. Днес Taxi Fabric преобразяват по едно такси всяка седмица. От компанията се заканват, че ще разширят обсега на своята очевидно добре възприемана идея като планират да работят върху рикши, автобуси, влакове и подлези в бъдеще не само в Мумбай, но и в Делхи.

„Тези хора харесват нашата работа и идеята като цяло най-вече заради положителната реакция на техните пътници, дори споделят, че клиентите им удължавали престоя си в такситата, за да изследват съвместното ни творчеството, както и че зачестяват случаите, когато при поръчка се заявяват специално тези коли.“, казват авторите.

Снимки: Taxi Fabric