Всички искаме да живеем в света на великолепната Даян Кийтън. За някои това чувство е провокирано от филмите, в които актрисата участва. За други, може да дойде заради уютния й дом с 11 спални на брега на океана. Или пък заради бялата й двуетажна къща в Пасадена с великолепни розови храсти отпред. Това разбира се е част от атмосферата на филмите „Невъзможно твой” с Джак Никълсън и „Бащата на булката” със Стийв Мартин, но тя съвсем приляга на обичаната ни  героиня. С безупречен вкус и неподправен талант да претворява всичко около себе си, Даян Кийтън отдавна се е впуснала в света на интериорния дизайн. Вече има две издадени книги по темата и няколко къщи, подредени по неин вкус и подобие, с които често се разделя – за радост на ценителите на домашния уют. Но сега ще гостуваме в дома й в Пасифик Палисейдс, луксозния квартал на Ел Ей на брега на океана.

Очарователната къща в традиционен Connecticut-style първоначално била пожелана от актрисата за ползване под наем. Но се случило най-простото – любов от пръв поглед. В мястото, гледката, в „гнезденцето”, както Даян нарича своя дом. „Не съм търсила перфектната къща. Просто оглеждах за красиво място за живеене, което да ме кара да се чувствам удобно”, споделя Кийтън пред списание С-home. За нея комфортът означава да живее след черно и бяло – елегантно, с фин вкус. „Хората би трябвало да са цветовете в един дом”, добавя актрисата.

Контрастните композиции на Даян са очарователни и с лекота подреждат любимите й испански антики до други ексцентрични антиквариати, хвърлят  светлина върху симпатичната колекция стопери за врати във формата на бостънски териери, съчетават индустриалното с рустикалното, поп-арт стила със стени на точки и радват погледа с ценна фотографска колекция на известни майстори - David Wojnarowicz, Garry Winogrand, Bruce Weber и неговия  впечатляващ портрет на младия Мат Дилън. „Разбира се, Мат Дилън. Той е великолепен!”, казва Даян.

Тя все пак поставя няколко цветни акценти в своето „гнезденце”. Сини възглавници в спалнята, миниатюрна тъмнозелена къщичка в гостната, част от рядка колекция, вдъхновена от Интернет. „Аз съм голяма крадла на идеи, затова често се допитвам до интернет. Имам много романтични представи за това, какво хората биха мечтали да имат у дома си и това е много вдъхновяващо за мен”, добавя актрисата.

Своя офис Кийтън разполага в просторното приземно помещение, където се шири впечатляващото по размер и изработка винтидж бюро, с основа от влаково междуосие, а разпилените по пода листове са декларация за творческия хаос, който насища този дом край океана. „Това е моята бърлога, винаги съм имала проблеми с испанските домове, защото там холът е фокус на жилището. За мен, офисът е това място. Това ще остане домът, в който ме споходиха много чудесни идеи, но най-вече домът, в който пораснаха моите деца, в който се забавлявахме с сина ми Дюк и дъщеря ми Декстър, домът на моето семейство”, споделя Кийтън, която обожава и компанията на любимия си голдън ретривър Ема.

„Да живееш до водата – това променя всичко. Моят баща обичаше океана и това го направи още по-романтичен за мен. Всеки уикенд ние ходехме до Doheny Beach и аз винаги си спомням за това, докато се разхождам по плажа… Сега съм тук и наистина се чувствам прекрасно. Но няма винаги да живея на това място, за мен е истинска магия да видя колко различно изглеждат нещата на различни места. Мисля, че трябва да гледаме на себе си по този начин – когато ни поставят на различно място, ние сме различни”, добавя Даян.

Следващият нов адрес я очаква в Sullivan Canyon.

Източник: c-home.com
Photographed by Lisa Romerein