На 31 декември великолепният актьор, композитор и художник навършва 79 години. Бог го е дарил с много таланти, а ние му благодарим, че ги споделя със своята публика.

Наздраве, сър!

Преди месец Антъни Хопкинс официално представи своята оригинална колекция от картини в Jeff Mitchum Galleries в хотелите Bellagio и MGM Grand в Лас Вегас. Постоянната експозиция бе подредена още преди година, а за това време знаменитият артист добави няколко нови платна към нея. „Аз съм непрофесионален художник без академично образование”, лаконично споделя Хопкинс и благодари на съпругата си Стела Арояве, която преди години го насърчава да продължи с рисуването и да представи творбите си през публика. „Рисувам много отдавна, а преди 14 години Стела видя някои скици, които бях направил върху гърба на стари сценарии и беше много изненадана. Каза ми: „Ти трябва да рисуваш!”, а аз й казах, че не мога да рисувам. Тя обаче ми каза, че аз вече рисувам и хората трябва да видят рисунките ми”.

Стела Арояве е бивш специалист и търговец на антики, а съдбовната среща с Антъни Хопкинс, превърнала се в щастлив брак, се случва в нейния магазин за антични предмети. Сега нейният творчески екип организира изложбите на Хопкинс, а колекционери от цял свят плащат щедро за сътвореното от него.

„Много съм изненадан и поласкан, че моите картини се продават и ценят. Щастлив съм от това”, споделя Хопкинс.

Той самият не обича да анализира творчеството си, но повечето критици го определят като креативен сюрреалист. Негови картини бяха изложени и в Сан Диего, близо до дома му в Малибу, но истинското шоу по откриването бе откраднато от бляскавия Лас Вегас. „Дойдох тук преди 40 години и видях Франк Синатра в Caesars Palace. Харесвам Лас Вегас. Хората се кълнат, че тук всичко е вулгарно, но какъв е всъщност животът? Животът е вулгарен, той е тежък и грозен, което за мен е по някакъв начин красиво”, споделя Антъни Хопкинс. „За мен рисуването не е толкова работа, а хоби, оказва се добре платено хоби. Щастлив съм, че съм актьор и мога да бъда в тази позиция – благосъстоянието, което имам ми позволява да не приемам нищо твърде сериозно. Продължавам да се снимам и в киното, макар че мислех да се откажа  - все още ме търсят и това ми харесва”.

Антъни Хопкинс е ангажиран със снимките на новите сезони на тв сериала “Westworld”. Следващата година ще го видим в “Thor 3: Ragnarok,” и “Transformers: The Last Knight.”. Наред с ролите, той не смята да изоставя нито рисуването, нито любимата си музика.

„Винаги съм харесвал целия този творчески процес – на рисуването и създаването на музика. Това кара мозъка ми да се чувства жив и докато мога да творя, ще бъда щастлив. Знаете ли, когато вечер се кача в колата и моят шофьор ме кара до хотела или у дома, вглеждам се в идващите насреща мигащи светлини и си казвам: „Господи, това е един изумителен живот!”

 

Източник: lasvegassun.com
Изображения: jeffmitchumgalleries.com, 
MultiVu, The Independent, Metro