(© Валентина Биларева)

Да срещнеш малката Фрида Кало насред Пловдив и да не я снимаш е непростимо за един фотограф. Затова сме благодарни на Валентина Биларева и нейния артистичен импулс да улавя мига и да твори чудеса, дори с телефона си. В WebStage вече сме разказвали за таланта й да снима музиката, а днес споделяме възхитителните фотографии с 8-годишната Златина от Пловдив, и сюрреалистичната й прилика със знаменитата мексиканска художничка Фрида Кало. Любимият на пловдивската бохема „Малък двор - Петното на Роршах“, среща Валентина и Златина, в потвърждение на житейското правило, че случайности не съществуват. 

„Знаеш ли кой е при мен в ресторанта!? Малката Фрида Кало!“– такова обаждане получих преди дни от приятелката ми Елена Михайлова. След няколко часа отидох. Тя беше още там. Златина. Имах молив за вежди, Елена ги дооформи. Изкара едно венче и излязохме на двора да й направя няколко снимки с телефон. Обещахме й сладолед . Не исках да я измъчвам повече от 2 минути. После седнахме и отворих Инстаграм профила на Фрида. И открих снимки, в които имаше съвпадение на състояния, пози и дори композиционни елементи. Моментите с Неслучайни случайности, които най-обичам...!!! Още й дължа сладолед, защото опитът ни да го заместим с лимонов крем беше неуспешен.“, споделя фотографът Валентина Биларева. 

Златина обича да рисува, а ние вярваме, че и това не е случайно. Бъди щастлива, малка художнице! Нека талантът бъде с теб! ♥ 

(© Валентина Биларева)

(© Валентина Биларева)

(© Валентина Биларева)

(© Валентина Биларева)

(© Валентина Биларева)

Снимки и композиции:  Валентина Биларева
Вижте още на: Valentina Bilareva Photography 
*Frida Kahlo (@fridakahlo) • Instagram photos and videos