Старая се да прикрия болезнената си чувствителност ♥ Мъж със Слънце в РАК

От Петрарка до Пруст, Кафка, Херман Хесе, Неруда, Оруел, Хемингуей, Ремарк и Кокто ~ неспокойни, чувствителни, амбициозни

(Melancholy, 1894-1896, Edvard Munch, Bergen Kunstmuseum, Bergen)

Може да изглеждам силен и издръжлив, но в дълбоката си същност съм мекушав и сантиментален - дори малко странен. Старомоден съм - обичам къщата, децата, семейството, традициите. Старая се да прикрия болезнената си чувствителност. Тя ме прави срамежлив, затова предпочитам да се движа не направо към целта, а - както се казва - по рачешки. Искам да усетя атмосферата, във всичките й нюанси, особено човешките вълнения. Обичам да се грижа за другите, но обичам и те да се грижат за мен. Луната ме очарова и вдъхновява - аз съм мечтателен, увлечен по незримото. Възприемам света по свой начин.

Неспокоен съм. Страхувам се и не се доверявам на нещо, което не познавам. Защитавам себе си и тези, които обичам. Когато ми се наложи да пътувам, съхранявам атмосферата на дома си и се старая да си създам обстановка, подобна на домашната. Вземам например някои снимки, които слагам на бюрото си или пък бонбониера, която да ми напомня за дома. Това е инстинктът за собствен уют.

Чувството за несигурност подсилва амбицията ми. Искам да напредвам, да печеля успехи, да бъда лидер в обществото. Привързвам се лесно, особено към работата си и се чувствам най-добре, когато успея да използвам способностите си за осъществяването на някоя идея.

Грижата за околните е естествена за мен. Затова се отнасям майчински към всички. Храната е едно от нещата, с които угаждам на себе си и на останалите. Понякога преяждам и напълнявам, а друг път изобщо забравям да се храня и отслабвам. Основно мое схващане е, че доброто хапваме оправя всичко, което ви тревожи.

Харесвам жени, които държат на миналото и на интимността. Ако е добра готвачка, още по-хубаво! Привържа ли се веднъж към някого, не се отказвам лесно, защото съм упорит. Една от силните ми страни е постоянството. Отказвам се от нещо или си отивам едва след като съм преживял много добри и лоши моменти.

От: „Планетите на любовта”, М. Дж. Абади Клодия Бейдър, изд. „Хемус”
Картина: Melancholy, 1894-1896, Edvard Munch, Bergen Kunstmuseum, Bergen, en.wikipedia.org

5031 Преглеждания