Бурлеската - представления от вариететен характер, особено популярни до 40-те години на XX век, често в кабарета, клубове и театри, - представлява абсурдна комедия и пародия, включваща и стриптийз. Дита фон Тийз придобива световна слава като възражда този забравен жанр и отново връща на мода стилния и блестящ външен вид на жената. Тя е жена, която изгражда образа си от начало до край, с особено внимание към най-дребния детайл. Кралица на бурлеската, актриса, модел, моден дизайнер и автор на книги с практически съвети към женския пол, с основната идея, че жената трябва да гледа на себе си като на произведение на изкуството и да сътворява сама визията и поведението си в съответствие с вътрешния си свят и потребности.

Искам, гледайки мен, жените да разберат, че дори да не са надарени с красота от природата, пак могат да бъдат привлекателни.

Бъди най-автентичната версия на себе си – винаги! – без значение какво ще си помислят хората. Ти познаваш себе си по-добре от всеки друг. И помни, че никога не трябва да приемаш критиката твърде насериозно. Може да си зряла и сочна праскова, но винаги ще се намери някой, който не харесва праскови.

Моите книги са за хора, които обичат да създават и развиват своя собствена естетика. Имам си свое мнение за това какво е привлекателността и за мен това е творчески процес. Това е умението да развиеш своя собствена идентичност чрез инструментите за разкрасяване. Не искам да чувам за стандартите за красота. Искам да разбивам стандартите за красота.

Красотата е нещо, с което се раждаш, привлекателността е нещо, което създаваш. Можеш да бъдеш изключително привлекателен, без да си особено хубав. Интересни са ми само хората, които са превърнали себе си в райски птици и създават нещо велико, хора, на които им се налага да работят повече от другите, за да осъществят това, което искат.

Мнозина не разбират какво означава да си секси. Увереността и приемането на другите с всичките им характерни различия - това е, което ни прави наистина съблазнителни.

За мен физическата красота не е чак толкова впечатляваща.

Ако попитате жените каква e истинската сила на нежния пол, много ще кажат, че това е привлекателното лице. Мъжете не са съгласни. Те са привлечени от чара, интелекта и харизмата, а не от идеалния външен вид. Вътрешната сила, ума и чувство за хумор са в основата на сексуалността. Страхотните съблазнителки в историята са били ценени, не само заради това, че са привлекателни и вълнуващи. Именно поради тази причина, не е нужно да избирате между сексуалността и ума, а просто трябва да осъзнаете, че вътрешният ви свят е секси по много начини и форми.

Хората, които спазват всички правила и следват всички тенденции обикновено биват забравяни. Изглеждат добре, но не умеят да останат незабравими.

Винаги съм казвала, че съвършенството изисква практика. Това е наистина най-важното нещо. Не бива да изглеждате прекрасно само по специални случаи. Трябва да правите това всеки ден, за да се научите да го правите правилно и да усъвършенствате външния си вид.

Времето и дисциплината, които човек отделя за себе си всеки ден, променят не само външния му вид, но и виждането му за живота като цяло.

Искам да припомня на хората, че има и друг вид красота и да разбия клишетата, които налага модата. Обичам да нарушавам правилата.

Това, което ми доставя удоволствие най-много, е да помагам на жените да откриват своята уникална красота, да я поддържат и да се наслаждават на блясъка и елегантността.

Не мога да се преструвам, че природата ми е дала самото съвършенство, че не ми е нужно да се занимавам със спорт, че мога да ям всичко, което ми се прииска. Ужасно се ядосвам, когато слушам такива неща! Уверена съм, че за повечето жени е така.

Все ще се намери някоя актриса, която в интервю за списание ще сподели, че яде пица всеки ден и въпреки това има прекрасна фигура. Но ще скрие, че за фигурата й се грижат специалисти, а и доста спортува. Хората остават с впечатление, че да се грижиш за фигурата си е нещо срамно – е, не е така.

Във всяка стая имам монтирани лампи с регулиране на светлината и това много помага на сексуалния ми живот. Знам от опит, че женското тяло изглежда най-добре на розова светлина. Другият ми важен съвет е да не се притеснявате от силното осветление. То не подчертава несъвършенствата, а напротив - прикрива ги. Колкото е по-ярка светлината, толкова по-малко личи целулитът и другите проблемни места по кожата.

Разбрах, че никога не трябва да привличаме вниманието на другите към физическите ни недостатъци. Това е съвет, който често давам на жените. Хората дори не забелязват нещата, които ние не харесваме в себе си, така че защо трябва директно да им насочваме погледите натам?

Не винаги съм толкова силно гримирана. Това му е хубавото на грима – винаги можеш да го изтриеш и да се покажеш толкова уязвима, колкото си.

Когато танцувам пред публика от 50 човека, обикновено съсредоточавам вниманието си само върху един. Защото не искам да спечеля по 1 долар от 50 човека, предпочитам да спечеля 50 долара само от един.

Всяка от нас трябва да има поне малко време, което да прекара само със себе си. Представете си, че сте в ежедневието си - работата в офиса, у дома, задачи и в същото време знаете, че имате една малка тайна. Тази тайна е секси бельото. Красивото бельо не го купувате за любовника си. Вие трябва да го носите за себе си.

Когато съм твърде мързелива, за да се гримирам, просто си слагам червило, прибирам косата в кок и си слагам слънчеви очила. Удивително е как само с няколко добри трика можете да създадете шикозен външен вид. Случвало се е, да не си слагам нищо под палтото, когато трябва да отида до магазина за плодове и зеленчуци или до пекарната. Просто понякога е твърде трудно да си избера рокля за подобни моменти. За това предпочитам да ходя гола!

Благодарение на майка ми, хората казват, че изглеждам по-млада, отколкото съм, особено когато съм без грим. Предполагам, че баща ми има пръст в това да съм доста пестелива с парите си.

Има неща, които вашият възлюбен дори не трябва да се досеща, камо ли да предположи. Например, какво се случва при козметичката ви в салона.

Прекарвала съм Свети Валентин без половинка много пъти. Това не означава, че не ми е нужно красиво бельо и че не съм пълноценна жена. Да, работата ми е свързана с това да флиртувам и прелъстявям всеки ден и опитът ме е научил, че трябва да съм привлекателна винаги. Дами, изградете свой мистериозен и интересен за околните свят, който ще ви направи щастливи. Превърнете дома си в кътче, което да съответства на женствеността и характера ви. Същото се отнася и за бельото ви. Няма никаква причина да не си купувате предизвикателно бельо. Това е периодът, в който трябва да се погрижите за себе си и самочувствието си. Купувайте си красиви бикини и сутиени, направете така че домът ви да бъде секси като вас. По този начин ще бъдете готови, когато откриете човека за себе си.

Харесвам хора, които знаят кои са, какви са възможностите им и какво искат да правят.

Винаги ми е харесвала идеята да не съм това, което хората очакват от мен.

Най-важното е винаги да оставяш нещо скрито.