Родената през 1954 година във Франкфурт Елен фон Ънверт е фотограф и режисьор, специализирала се в изображенията на еротична женственост. В продължение на десет години самата тя работи като модел, след което се премества зад камерата, за да твори в областта на модната и рекламната фотография.

Прочува се се, когато за пръв път снима Клаудия Шифър. Фотографиите й са публикувани в най-важните лайфстайл и  модни списания като Vogue, Vanity Fair, Interview, The Face, Arena, Twill, L'Uomo Vogue и др. Издава и няколко книги с колекции от фотографиите си. Печели първа награда на Международния фестивал на модната фотография през 1991 година.

Талантът й я прави търсен фотограф и за много звезди от музикалния бизнес. Заснема фотографии за обложките на албумите на Duran Duran, Бананарама, Белинда Карлайл, Джанет Джексън, Бритни Спиърс, Кристина Агилера, Риана и много други.

Заснема и няколко късометражни филми за модни дизайнери и музикални клипове за поп музиканти. Режисира реклами и уеб филми за козметични гиганти като Revlon, Clinique, Equinox и други, много с участието на известни личности.

Снимки: pinterest.com, mendaily.com, viewthevibe.com, vsmag.com, hamaraphotos.com