„Този календар е израз на индивидуалността, чувствеността и смелостта да бъдеш самия себе си. С тази идея се обърнах към най-големите актриси на нашето време”

През 2017 създателите на най-известните еротични фотографии продължават експеримента си. Това е 44-то издание на календара Pirelli. И ако преди година секси моделите бяха заменени от „силните и успешните жени“, за 2017 естетите са заложили на все по-разпространяващия се копнеж по естествената красота. Заснети са известни актриси от 28 до 71 години - без грим и фотошоп обработка, за да покажат магията на естествената красота. 

Автор на проекта е немският фотограф Питър Линдберг: “Исках да покажа жените по различен начин. Затова помолих актрисите, които винаги са играли важна роля в живота ми, да ми дадат да надникна в интимния им свят. Като артист се чувствам отговорен да освободя жената от идеала за вечна младост и перфектен външен вид. Идеалът на обществото за съвършенство е недостижим”.

Без грим, съвсем обикновени, пред обектива застават Джулиан Мур, Робин Райт, Кейт Уинслет, Хелън Мирън, Никол Кидман, Шарлот Рамплинг, Пенелопе Крус, Ума Търман, Джесика Частейн, Руни Мара, Лупита Нионго, Леа Сейду, Алисия Викандер и Чжан Цзи.

Снимките са направени през май и юни. За това време екипът е снимал в пет локации - Берлин, Лос Анджелис, Ню Йорк, Лондон и френското градче Ле Туке, в студиото, по градските улици и сред природата. Първите студийни кадри вече са налице. С нетърпение очакваме и следващите.

Кейт Уинслет

Ума Търман

Джулиан Мур

Робин Райт

Никол Кидман

Пенелопе Крус

Снимки: PETER LINDBERGH / PIRELLI