1

Джаред Лето – мъжът, чието лице непременно трябва да запомните, защото всички други опознавателни знаци по него са нетрайни и подвеждащи. Така беше поне досега. И във филмите му, и на музикалната сцена, и в живота. Трансформираща се персона, с неузнаваем външен вид, често скандален, но никога скучен – досущ като образа на транссексуалния си герой от филма "Клубът на купувачите от Далас", който му донесе "Златен Глобус", "Оскар" и цял куп други награди. С новото си превъплъщение обаче, Лето загуби дори най-характерното - лицето си.
Култовият комиксов герой – Жокера, превзема пространството на филма "Suicide Squad" с абсолютно революционен вид. Лентата е част от новата филмова вселена на DC Comics, заедно с "Man of Steel" и също предстоящия "Batman v. Superman: Dawn of Justice". След като публикува първата фотография на бъдещият злодей, въпросите към режисьора Дейвид Айър са повече, отколкото той може да отговори. И така – всички се радват, че Джаред Лето най-сетне се подстрига, но защо има само една ръкавица? Колко често той ходи на зъболекар, че е така зле със стоманените коронки, много ли е остроумен надписът на гърдите му "Ха-ха-ха" в качеството си на татус и колко бял грим ще е нужен ежедневно, за да се докарва в този вид от главата до петите? Всички фенове се надяват, режисьорът Айър все пак ще вкара Жокера в ролята на опасен психопат, а не в гост-звезда на американското хип-хоп дуо Insane Clown Posse.
Джак Никълсън, феноменалният стар Жокер от "Батман" е напълно съсипан от тая злополучна метаморфоза на своя персонаж. До сълзи...

JACK NICHOLSON REACTS TO THE NEW JOKER

***
До премиерата догодина има доста време, което надяваме се Джаред Лето ще посвети на нови визуални ефекти с външността си. Ето една кратка разходка из "портретите" му за последните 15 години, през които той заложи повече на прическите, отколкото на издадените сингли с групата си "30 Seconds to Mars".

20 15 17

18 26 22

23 24 25

Източник: GQ Russia, youtube.com;
Снимки: GQ Russia, huffingtonpost.com, dailymail.co.uk, thehothits.com;