Хотел на Малдивите приветства своите 124 специални гости - костенурки

01

Остров Веласару, Малдивите. Плажът на едноименния хотел в това райско кътче, бе избран от една морска костенурка за свещен ритуал. В края на май тя снесе 124 яйца и се върна в морето, а 58 дни по-късно, на 23 юли, малките й наследници изненадаха всички гости на хотела. Малко след обяд, многобройното потомство изпълзя от белите пясъци и се отправи към кристалното море.
Морските костенурки нямат навик да снасят яйцата си на територии, населени с много хора. Затова и хотелската управа взе всички мерки да осигури комфорт и защита на специалните си гости. Зоната на плажа беше отцепена със специални загражадения и поставена под наблюдение – защото малките костенурки са особен деликатес.
Периодът на полово съзряване при този вид настъпва на 30 години. Мястото, на което избират да снесат яйцата си те определят по магнитното биополе на земята – събитието е прецизно съвпадение от множество фактори. Всяка случайност поставя под заплаха размножаването на тези морски красавци – неслучайно те присъстват в Червената книга на защитените видове.
Местните се надяват, някой ден, тези 124 симпатични пътешественици да се върнат по родните места и да създадат свое потомство.

05

2

3

4

7
Източник ~ nat-geo.ru
Снимки ~ travelbag.co.uk

4256 Преглеждания