1

Тази двойка прави решителна крачка като продават всичките си вещи, купуват лодката на мечтите си и живеят в приказка от 12 август 2011г. насам. Мат и Джесика Джонсън се отказват от ежедневните си професионални задължения, съответно като управител продажби на автомобили, експерт счетоводител и месечен доход от малко над 2000 долара. Семейство Джонсън са посетили 16 страни досега, включително Бахамите, Ямайка, Куба и Перу, а тяхната котка Джорджи, който умее да плува, пътува с тях през цялото това време.

„Животът ни беше типична американска мечта. Ходим на училище, женим се, купуваме си къща, започваме кариера. Засега сме оставили настрана частта с децата.", заяви двойката пред Дейли Мейл. „Твърде дълго прекарвахме времето си пред телевизора без да правим нищо продуктивно или забавно. Дадохме си сметка, че трябва да променим всичко това."

„Всичко започна в края на лятото през 2007г. по бреговете на езерото Мичиган. Мат погледна лодките във водата и изкоментира как иска да опита някой ден."

8

„Той попита, „Можем или да вземем парцел земя или да похарчим парите си за лодка, кое от двете е по-доброто решение според теб?"

2

„В крайна сметка решихме.. да прекараме летата на вода."

3

„Продадохме къщата си през юни 2011г. ,... когато осъзнахме, че искахме да пътуваме по-дълго, може би за 4-5 години или повече."

4

„През юли двамата напуснахме работа, продадохме колите си и бяхме в готовност за новия живот."

6

„Оказа се, че Джорджи се справя много добре с плаването и е по-стабилен на краката си, отколкото ние."

9

7

„Мисля, че плаването по света се отрази страхотно на връзката ни."

10

5

„Няма как да се отървеш от спор, или ако някой е ядосан на другия, трябва да седнете и да поговорите, и да намерите решение на проблема, особено на при такъв тип съжителство."

11

„Нашият любимец обича да седи на палубата и да наблюдава рибките през борда, когато сме на котва."

12

„Бяхме чували много истории от най-различни хора, че е трябвало да оставят мечтите си на заден план, например, докато се пенсионират, а дотогава мечтите им вече били непостижими."

14

13

15

16

18

„Животът ни беше типична американска мечта. Училище, сватба, къща, кариера..."

19

21

22

24

„Засега децата остават на заден план."...

23
Източник и снимки: idealistrevolution.org