Защо бихте искали Mercedes-Benz, когато направо може да си купите различен начин на живот? Шарен и на колела. Циганска каравана, която ви дава свободата да пътувате навсякъде, да зяпате звездите вечер, да ловите риба на брега, а после да я печете на живия огън пред веселата си къщичка.

В Бристол, Англия, се намира малка компания, специализирала се в изработката на тези чудни каравани – те са ръчно направени, пригодени да се слеят с колата ви и да отпътувате заедно надалеч. Собственикът и баш-майстор Грег започва бизнеса си след невероятния интерес, предизвикан от караваната, която направил за себе си. И наистина има златни ръце.

Не е нужно да си номад, за да откриеш удоволствието от сводното пътуване. В същото време, не си лишен от битовия комфорт, защото в караваните на Грег има място за печка, мивка, масичка и столчета. И още – удобна спалня, рафтове за необходими джунджурии, дрешник. Децата са щастливи, възрастните предоволни. Ако не искате да си купувате каравана, може само а я наемете – Грег предлага и това.

Но ако сте попаднали в плен на номадската романтика, ще трябва да подготвите първоначално £15,000. Това е базовата цена за изобретението от дърво, в което не са включени мебелите и боядисването, което си е доста пипкава работа.

Снимки: www.gregsgypsybowtops.co.uk