Може би вече знаете за железопътният пазар на храните в Тайланд, но тук ви предлагаме да се насладите на друга градска странност. Това е основната линия на железницата, която минава през най-стария жилищен квартал на Ханой, Виетнам. Влаковете преминават през сърцето на града, два пъти на ден, само на сантиметри от прага на жилищните сгради.

1

Andy Armstrong пътува до Виетнам неотдавна и става свидетел на влака в действие...

"Хората тук знаят графика добре", споделя Andy Armstrong

В местен вестник се твърди, че повече от 2,0 милиарда щатски долара ще са необходими, за да се подобрят условията на железниците на Виетнам. Заместник-председателят на Националния комитет за безопасност на движението Nguyen Hoang Hiep, споделя пред Viet Nam News, че всяка година броят на хората, които умират в железопътните произшествия представлява около 2 на сто от всички смъртни случаи в Виетнам.

"По-голямата част от железопътните произшествия се случват на кръстовища, особено на незаконно изградени пропускателни пунктове. В момента във Виетнам има близо 3 200 километра жп линии с около 6000 железопътни прелеза. Въпреки това, само 1 000 са били построени законно, а останалите са незаконни, като преки пътища до домакинствата, които живеят заедно с железниците.", съобщава Nguyen Hoang Hiep.

2345678910

снимки: Steve Calcott; Ashit Desai; Helge Arne Hanken; Sabine Fricke; Lose_Grip; Torsten Schmidt; Florian Grupp; Paul Johnson;

Може ли да има по-подходящо положение да се използва фразата "транспорт по-близо до дома"?