Изяж преди разтопяване

Това нежно творение прилича на всичко друго, но не и на вкусен десерт. Сълза или дъждовна капка в трепкаща форма, приготвена за сладостен финал на едно добро хапване. Причудливото произведение на сладкарското изкуство идва от страната на Изгряващото слънце и традициите на Mizu Shingen Mochi. Лекият десерт ще направи своя дебют в Бруклин и ще зарадва почитателите на седмичния пазар Smorgasburg тази пролет.

Прозрачното сладко чудо е дело на нюйоркчанинът Darren Wong и е направено от минерална вода и агар агар – желатинова субстанция, извлечена от водорасли. Вкусът е приятен и лек. Може да нарежете десерта на тънки парчета, да декорирате отгоре с пудра или сиропирате по свой вкус. Веган произведение с нула калории. И не забравяйте да хапвайте бързо след направата, защото стайна температура ще превърне вашия кейк в малка локвичка вода. „Най-трудната част е да опиташ да транспортираш и доставиш този кейк. Толкова е крехък!”, споделя Уонг.

Raindrop cake

Снимки: raindropcake.com