За енергиите на планетите във всеки месец от бременността

„Най-великите непознати в този свят са родителите и техните деца” & ГЬОТЕ

Хората, заедно с останалите живи същества и неживи системи са включени в единната енергосистема на Вселената. Всички ние сме деца на Земята, а семейството е отражение на нашето мироздание, затова детето и родителите в този свят са свързани не само биологически, но и духовно – кармично. Първият етап на техните взаимоотношения започва от вътреутробния живот на детето, когато се формира не само тялото, но и духът на новия човек. Този период се съпровожда с редица въпроси: "Да го бъде или не? Момче или момиче? Кога, къде и как да се ражда? Как да бъде наречено, в чест на кого?” И още, и още... Бъдещите родители се вълнуват и от въпроса "Какъв човек ще бъде и каква ще е съдбата му?"И за този етап на човешкия път астрологията дава съвети и препоръки. Разбира се, те не са абсолютната истина и последна инстанция. По-скоро са повод за размисъл и напомняне, че нещо може да бъде променено не само в нас самите, но и в този свят.

ПЪРВИ МЕСЕЦ 
От момента на зачатието, в началото на което жената още не подозира, че сега живее за двама, първият месец протича под вибрациите на енергията на СЛЪНЦЕТО. Това е период на формиране в човека на неговото активно ян-начало (слънчевото). Затова реакцията на бащата при съобщението за появяването на наследника е много важна именно през този месец. Неговата реакция влияе кармически върху целия жизнен път на бъдещия индивид. Детето трябва да бъде желано не само за двойката "майка-баща", съобщението за неговото скорошно появяване трябва да се посреща с радост от всички роднини и близки. Зачатието на човека не трябва да бъде следствие на безотговорност и лекомислие, а още повече "случайно", а детето  плод на принудителни обстоятелства. В книгата "Диагностика на кармата", Лазарев говори за това, че дори съмнението дали е своевременно появяването на детето, да не говорим за опитите на майката да се избави от него, разрушават неговата съдба, щастие и здраве. Слънцето в астрологията е духът на човека, неговото "АЗ", неговата енергия, духовният потенциал на личността. Заедно с планетата Сатурн, Слънцето поставя основите не само на бъдещата структура на човека, но и на неговия духовен стълб. Затова нравственото поведение на родителите и техният здравословен начин на живот през първия месец на бременността са изключително важни. Не случайно древните са призовавали този период след зачатието да се прекара в пост и молитва, да се укроти гордостта, да не се допуска неуважение, завист, злобни мисли и думи. Биологически през това време започва изграждането на три основни зародишни слоя: ектодерма, ендодерма и мезодерма.

ВТОРИ МЕСЕЦ
Това е най-неспокойното и загадъчно време на бременността  време, когато се формира подсъзнанието и всички вътрешни качества на бъдещия човек, отнасящи се към женската ин-природа. Вторият месец преминава под влиянието на друго небесно тяло  ЛУНАТА. Луната отговаря за нашата душа, за областта на подсъзнателното. На нея са подчинени любовта, милосърдието и другите висши емоции. През този период жената е чувствителна и спонтанно реагира на всички външни дразнители, затова от бъдещия баща се изисква особен такт, голямо търпение и пределна сдържаност. През този месец продължават да се формират зачатъците на всички бъдещи органи. Луната влияе на системата на вътрешните жлези, на мозъка, гърдите, стомаха и всички течности в организма. Майката трябва да се постарае да не боледува, за да не се налага да взема лекарства, да не пуши и да не пие спиртни напитки. Трябва да бъде особено внимателна към хранителните продукти, диетата и течностите, които приема. Възможни са неочаквани пристрастия към едни ли други продукти, когато бременната жена внезапно й се приисква кисело, солено или обратно - сладко.

ТРЕТИ МЕСЕЦ
Този месец на бременността е белязан с енергията на МАРС. Марс формира самостоятелност, активно проявяване на физическия и творчески потенциал. Символизира войнственост, мощ, храброст, предприемчивост, спонтанност и известна агресия в постъпките, насочени към преодоляване на препятствията. През този месец родителите трябва да бъдат особено тактични един към друг. Не бива да допускат прояви на ниски инстинкти: грубост, нетърпимост, избухливост, стремеж да доказват на всяка цена своето превъзходство. През това време е особено важно да се демонстрира благородство, великодушие, искреност и висока култура на отношенията, понеже през този мъжки месец в детето се формират силата на волята и силата на духа. Добре е да се четат книги и да се гледат филми за благородни личности. През този период се формират органите, управлявани от Марс - главата и гениталиите (определя се полът на детето). Но това е и първият кризисен и опасен месец за бременността, когато опасността от спонтанен аборт е най-голяма, затова се противопоказани физическата близост и активните спортни занимания

ЧЕТВЪРТИ МЕСЕЦ 
За него отговаря МЕРКУРИЙ. Това е по-динамичен период, в сравнение с първите три. Сънливостта, апатията и раздразнението се сменят с желание за промени. Това време е най-подходящо за разширяване на кръгозора, за повишаване на интелекта. Меркурий отговаря за стремежа към знанията, за речта, за литературните, а така също и за творческите и научни способности. Избирайте онова, към което изпитвате интуитивно влечение. Ако ви привлича историческата литература, не е изключено вашето дете в бъдеще да се заеме с изучаването на древните култури. Ако с удоволствие посещавате театър, слушате музика  детето може би ще има артистични способности. Бъдете внимателни към обкръжението си. Подбирайте си за общуване хора с добро сърце. Отношенията с роднини и близки също се залагат през този месец, така че роднините би трябвало вече да са съпричастни към вашите проблеми. Започнете да общувате с бъдещото си дете: вслушвайте се в себе си и в него, учете се да се разбирате взаимно. Към края на четвъртия месец жените понякога усещат първите движения на плода. "Кой си ти?"  питат те и често получават отговор, разбираем само за тях двамата. Биологически Меркурий формира нервната и опорно-двигателната система, белите дробове.

ПЕТИ МЕСЕЦ 
Той преминава под покровителството на ЮПИТЕР  планетата на кралете. И вие, и вашият съпруг се чувствате по-спокойно и уверено. Стигнали сте до средата на дългия път. Проявете уважение и внимание към духовните искания, които имате един към друг. През този период е много голяма ролята на бащата, който стои на най-горното стъпало в йерархията на живота на сина или дъщерята. Под влиянието на бащата в детето се формира ценностната система и такива качества като стремеж към справедливост, душевна щедрост, доброта, благородство и вярност. През това време бащата трябва ясно да осъзнае, че той е висшият авторитет за своя наследник. Биологически Юпитер спомага за засиления ръст на всички формиращи се органи и системи.

ШЕСТИЯТ МЕСЕЦ на бременността е месецът на ВЕНЕРА. Венера  това е любов, красота и хармония. Тя отговаря за нашата чувственост, а така също за хармонията на отношенията с околния свят. Желателно е това време да се прекарва повече сред природата. Нека растенията и животните да допринесат за умиротворението и равновесието на майката. Любувайте се на природата, на света, един на друг. Приближете се до изкуството, залагайки светли чувства и таланти в бъдещото дете. На биологично ниво Венера влияе на пикочно-отделителната система, жлезите с вътрешна секреция и сетивните органи.

СЕДМИЯТ МЕСЕЦ на бременността преминава под влиянието на САТУРН. Това е месец на задълбочена вътрешна работа и съсредоточеност. По-добре е да се потопите в себе си и да се уедините. Но се постарайте да не допускате до себе си самота и тъга, понеже през това време в детето се формират вътрешните духовни устои, разум и търпение, издръжливост и работоспособност. Малкото човече вече е напълно оформено физически и е готово да се появи на бял свят, но му е необходимо още да укрепне в майчината утроба. Впрочем, детето се появява, щом зазвъни навитият от Съдбата космически будилник.

ОСМИЯТ МЕСЕЦ на бременността е белязан от влиянието на УРАН. През този месец се залага способността да се разбира космическата природа на нещата. Влиянието на далечните звезди дава знак за себе си или с безсъницата, или с търсенето на смисъла на живота, или с някакви нови чудатости и капризи. В детето се формира защитната космическа обвивка, астралното тяло и "антените", свързани с вибрациите на Космоса. Това е месец на влъхвите и ясновидците. Само не се поддавайте на необяснимите пориви, не се опитвайте да търсите срещи с извънземни или да предприемате далечни пътешествия, за да не родите в самолета или във влака.

ДЕВЕТИЯТ МЕСЕЦ на бременността преминава под влиянието на НЕПТУН. Отоци, сълзи, безсъница, повишена мнителност, усещане за ненужност, изоставеност... Постарайте се да се отървете от тази вътрешна дисхармония. Финалът е близо, това е последният етап, когато се залагат хармоничните основи на бъдещата личност. Нека мислите за всеобхватната любов и хармония на небесните сфери посетят вас и вашата рожба.

ДЕСЕТИЯТ, най-краткият месец протича под знака на ПЛУТОН. Планета на енергията и регенерацията. През този месец се формира способността за оцеляване в този най-хубав свят. Детето вече е натрупало сили и си пробива път към Божията светлина. Смята се, че всичко е важно по време на раждането: и помещението, и предметите, и хората около родилката. Това трябва да знаят онези, които първи посрещат новия човек в този свят. Лекарят и акушерката трябва да имат добри ръце, и мисли, и най-вече думи.

Харитина Уранова, астролог

Източник: margaritta.dir.bg
Изображения: Daryl Zang

6227 Преглеждания