Не превръщайте детето в бъдещо безлико същество, което чака да му казват какво и как да прави ~ Мирзакарим НОРБЕКОВ

За свободата на първите 7 години

Моят Наставник казваше, че детето трябва да бъде възпитавано като слуга на апостолите на Господ на земята, цар на света и роб Божи. По заповед на рода на нашето семейство аз единствен бях избран да тръгна по този път и ме готвеха за това от самото ми раждане. Според древните източни закони ме възпитаваха като свободен  човек, без да ме подлагат на очовечаване. Правех всичко, каквото си искам, всичко, което ми дойде на ум.

А вие как възпитавате децата си? „Не ходи там! Не пипай това! С този недей да говориш! Това е хубаво, това е лошо!”

Вместо да подкрепяте и поддържате единственото природно състояние на детето, вие едва ли не от пеленаче го тъпчете със знания, които в този момент не са жизненонеобходими.

Не трябва да се превръщат децата в бъдещи нещастни хора. Искате ли децата ви да бъдат нещастни? Не! Никой не иска, но го прави!

До 6-7-годишна възраст сварвате да очовечите детето си цели 100 %. Бъдещо безлико същество, което чака да му казват какво и как да прави. Вечният роб, на когото през живота му постоянно ще му трябват майка, татко и бавачка, или началник, вече е стопроцентно готов.

Той вече не може да бъде лидер и да има собствен бизнес. Вечно ще изпълнява чужди желания, ще служи на някого за подпора и ще му е добре единствено тогава, когато някой му заповядва.

Значи поначало правим от детето си не е ясно какво? Послушно товарно магаре. Свиква да слуша другите, а това създава зависимост от чуждото  мнение и така се намотава цяло кълбо проблеми.

И така, скъпи родители, запомнете!

От момента на раждането до 6 годинки, трябва да давате на дечицата си максимална степен на свобода, максимални възможности за опознаване на околния свят, за взаимодействие с него. Забраните през този период могат да са единствено върху онова, което наистина е опасно за живота и здравето на детето и околните!

Мирзакарим Норбеков
От „Опитът на един глупак 3”, „Жануа” 98

Снимки: russianevents.london

20145 Преглеждания