Идеалната бебешка количка е понятие, за което всеки родител има различни характеристики и представи. За един това е последният модел на пазара, за друг - поносима за бюджета вещ или пък същата, каквато са си купили приятелите за тяхното бебе.

Безспорен обаче е фактът, че детската количка е една от най-важните покупки, за да са комфортни и безопасни разходките с малкото човече. Затова изборът на една наистина добра детска количка не бива да се подценява. Най-удачното превозно средство за мъника, би следвало да покрива няколко основни стандарта за детските артикули на пазара.  

(© kidso.bg)

Едно от условията, които са определящи за качеството на продукта, е гаранцията за изделието от неговия производител. Това означава, че при производствения процес са спазени международните стандарти.

Повечето утвърдени марки в бранша се предлагат в  големите търговски обекти, които са предназначени за продажба на детски изделия. Тяхното име е синоним на сигурност, което пък е сред най-значимите условия, на които трябва да отговаря една количка.

По принцип това се отнася за различните бебешки артикули, но при количките, столчетата, подвижните играчки и други подобни, приоритетни характеристики са - стабилната конструкция, влагането на здрави материали, използването на части и елементи, които не са обработени с материали, способни да навредят на бебето или да предизвикат алергични реакции.

За всичко това може да се получи информация от самия дистрибутор или фабричните опаковки и упътвания за ползване.

Когато се отнася за количка, в която ще се вози новородено или по-голямо детенце, наличните системи за безопасност също не са за пренебрегване. Всички съвременни модели са снабдени с колани, благодарение на които малкият палавник е стабилен и няма опасност да падне по време на разходка.

Друга важна характеристика е свързана с удобството на бебето. Комбинираните колички основно са с подвижни кошове, за да може малкото съкровище да бъде пренесено дори спящо от едно място до друго. Тази функция е практична най-вече, когато често ни се налага да пътуваме с детето. Тук обаче възниква и друг проблем, който е свързан с възможностите за сгъване на количката. Хит са моделите, които имат опция за бързо прибиране с една ръка.

За по-голямо спокойствие на бебето количката трябва да вози леко, а не да подскача на всяка неравност на пътя. Плюс е, да е достатъчно маневрена и материята й да предпазва достатъчно добре детето при всякакви метеорологични условия. Важно условие е, да има сигурни спирачки и добро застопоряване на място.  

(© kidso.bg)

При подбора на първата количка много родители се изненадват на многообразието от видове. То се дължи най-вече на предназначението на бебешкото превозно средство. Има колички за новородени бебета, за близнаци, такива на четири колела, комбинирани 3 в 1 и  2 в 1, както и летни или всесезонни модели.

Наименованията им издават тяхното предназначение, а това е в помощ на избиращите майки и татковци. Модерните модели включват допълнителни елементи, като седалки с мемори пяна за удобство на малкото гръбче, допълнителни аксесоари като играчки, поставки за биберони и шишета, чадърчета, термочували, сенници, комарници, чанти-органайзери и още допълнителни екстри.

Значение има и колко тежи самата количка, както и дали майката ще може сама да я премества. Удобствата за родителя, като бързото спиране на колелата, регулиране на дръжките съобразно ръста на мама или тати - също не са за подценяване.

Предпочитани за разходки в градска среда са количките, които могат безпроблемно да се съберат в багажника на  автомобила и не заемат много място за съхранение. Практични са и вариантите, изработени от лесни за почистване и хигиенизиране материали.

В магазините на KIDSO ще намерите идеалната количка за вас и детето Ви. Тук ще откриете голямо разнообразие от продукти с гарантирано качество. Артикулите се предлагат във фирмените магазини на веригата и на едноименната онлайн страница.

Снимки: kidso.bg; заглавна - pexels