6 неща, които ще разберете за някой, само ако имате дете с него

Много по-лесно е да станеш баща, отколкото да бъдеш такъв.

Може да сте прочели всяка книга за отглеждането на деца, да сте отраснали в голямо семейство, дори да сте работили в детска градина, но нищо не може да ви подготви за момента, в който разбирате, че вие и другият родител на детето ви сте единствените отговорни за отглеждането на това мъничко човече. Миг вълнуващ и ужасяващ едновременно. Разбира се, наясно сте, че в живота ви се появява нов човек, за който трябва да се грижите и да опознаете. Това, с което не сте наясно е, че да имате дете, заедно с някой друг, е като да минете през тотално ново опознаване на партньора си. Преди децата, със сигурност бихте се заклели, че знаете всичко за него. Но истината е, че докато не направите гигантската стъпка в родителтвото заедно, има неща, които няма как да знаете за другия човек.

1. Какъв човек е в 3:00 часа сутринта (ама не забавната версия на 3 часа сутрина).
Може да се опитате да спорите по тази точка. "Виждала съм мъжа си толкова много пъти в 3:00 сутринта!" Но купонджийските нощи нямат нищо общо с нощните събуждания, които вървят ръка за ръка с отглеждането на дете. Когато и двамата сте уморени ден след ден и ви се наложи да се събудите посред нощ, защото новороденото е напълнило памперса или пък има температура, тогава ще разберете колко функциониращи сте - вие и партньорът ви - в този вариант на 3:00 часа сутринта.

2. Каква е трудовата му дисциплина.
Освен, ако двамата не работите на едно и също място, всъщност няма как да знаете какъв човек е партньорът ви на работа. Вашите преживявания заедно досега най-вероятно са свързани с приятни и забавни моменти. Което не изключва да сте работили по някакви задачи заедно, но те са били кратки и не толкова ангажиращи. Рядкост е двама души, които имат интимна връзка да са ангажирани и в ежедневна трудова дейност заедно.
Но това ще се промени веднага щом имате бебе.
Всеки е чувал клишето, че родителството е работа 24 часа/7 дни в седмицата. И това клише съществува с основание. Тук няма почивка за уморените. Винаги има нещо, което трябва да се свърши. Бебето да се изкъпе, шишетата му да се измият, дрешките да се сгънат, хиляди памперси да се сменят. Докато не се сдобиете с дете, няма как да знаете дали мъжът ви е от типа хора, които при нужда правят това, което е необходимо и не се страхуват да си "изцапат ръцете" или е от типа хора, които само наблюдават, докато вие вършите цялата работа. (Надявайте се, че сте улучили първия тип и веднага обмислете някаква форма на съпротива, ако сте попаднали на втория).

3. Границата му на търпение.
Повечето хора смятат себе си за относително уравновесени, търпеливи и спокойни. Когато животът им поднесе лимони, си правят лимонада и така нататък. Но няма как да знаете колко търпеливи сте вие и любимия, докато не ви се роди дете. Да бъдеш подложен на часове рев заради колики, дни наред да се налага да пропускаш да се изкъпеш или наспиш, да оцеляваш само като хапваш нещо набързо...Понякога е достатъчно да скъса нервите и на Далай Лама. Това ще е трудно научен, но пък затова добре отплащащ се урок. Възможно е чак да изпитате умиление, гледайки се един друг как стигате до границата на възможностите си. Но така поне ще знаете къде точно е тази граница и кога точно другият се намира в момента на преминаването й. Познат още като моментът, в който трябва да се намесите и да помогнете с каквото можете.

4. Реалните му възгледи за отглеждането на дете
Едно от любимите занимания на все още бездетните двойки е възмутено да коментират колко по-добре ще се справят с въображаемите си  деца от "смотаните" родители, които виждат на обществените места. Всички правим това. Мислим си, че всичко ни е ясно. Възмущаваме се от майките, които не могат да накарат децата си да спрат да вдигат шум в киното или да се държат прилично в ресторант.
Както и другото любимо: "Аз никога няма да правя като моите родители!"
Но когато имаш деца, кармичният кръг се завърта, и виждаш всъщност колко повърхностни са били вижданията ти преди. И докато сам не станеш родител, каквото и да си си мислил преди това, няма как да знаеш какъв точно тип родител си ти и какъв е партньорът ти. Може да сте привърженици на строгите правила и дисциплина например, но в момента, в който се появи малкото същество, да се окажете най-меките и отстъпчиви хора на света. Кой знае. Докато не се случи.

5. Колко е гнуслив
Нека сме напълно честни! Раждането е красив и магически акт, но също така е и доста отвратителен и ужасяващ. Интимните ви части или трябва да се разширят до размерите на съществото което излиза навън, или буквално се налага да изрежат бебето, за да го извадят. Който и да е начинът, не е за префинени сърца. Ще преживеете това, но следващите 18 години от живота ви, ще са преизпълнени с множество други неприятни изпитания - експлодиращи памперси, фонтани от повръщане, реки от сополи. Децата са пълни с възможности да ви покажат от какво наистина е направен мъжът ви.

6. Дълбочината на вашата любов и привързаност
Време е да станем романтични. Преди да се роди детето, не сте си и представяли, че може да се обичате повече от това. Другият е луната и звездите,  слънцето, сродната ви душа, причината за съществуването ви и така нататък. И най-хубавото от всичко -винаги сте знаели, че чувството е взаимно. Но любовта, която сте имали преди, бледнее пред вечната спойка, която поемането на родителските ви роли заедно, ви дава. Преди детето, може да сте били най-отдадените един на друг мъж и жена, но всичко друго изглежда незначително пред магическото чувство, което идва, когато изграждате семейство.

Източници ~ Аманда Меткалф
Снимки ~ huffingtonpost.co.uk, babywallpaper.us


 

4348 Преглеждания