Руската фотографка Ирина Попова се забърква във вълни от спорове със своята серия от снимки, с която задълбава в живота на едно семейство, живеещо в тъмната страна на съвременна Русия. Тя заснема ежедневният живот на две годишната Анфиса и нейните родители наркомани. Отглеждането й е трудно за всички, но фотографката е безпристрастен наблюдател и комуникатор на истината - тя или трябва да реагира, като човешко същество или да не се намесва в живота на малкото момиченце...

1

Всичко започва, когато Ирина Попова се сблъсква с Анфиса и нейната пияна майка, някъде из улиците на Санкт Петербург през 2008 година. Майката се съгласила ентусиазирано, когато фотографката я попитала за няколко снимки и дори я поканила в апартамента, в който живеела с бащата на детето си. Ирина Попова прекарва две седмици в занемареното и разхвърляно жилище, където двойката се забавлява постоянно.
Суровите и провокативни снимки говорят за опасна небрежност и трайна любов между родителите - понякога в едно и също изображение.

Възмутителната небрежност на родителите, в следствие на фотосите, вероятно ще доведе до отстраняването на малкото дете от неговото опасно обкръжение.

23456789101112131415161718192021

Представете си, ако имаше възможност до всяко дете на света да има един фотограф с тази възможност, какво би регистрирал обектива му...