„Умът винаги е строителят. С каквото се храни умственото тяло, в такова постепенно се превръща.“

(1877 - 1945)

~ Изцелението на тялото 

Знай, че вътре в човека е цялото изцеление на тялото. Всяко изцеление трябва да дойде от Божественото, защото кой лекува твоите болести? Универсалният хранител. 

Умът винаги е строителят. С каквото се храни умственото тяло, в такова постепенно се превръща. 

Поддържай умствена нагласа на градивни мисли. Никаква враждебност, нито съжаление, нито яд, че другите са различни и по-добри в някакво отношение или се радват на неща, които би трябвало да са твои. В каквото и състояние да се намираш, използвай го за прослава на Съзидателната сила. 

Тялото не трябва да губи кураж да продължава, а да работи търпеливо, знаейки, че цялото изцеление, всичката помощ трябва да идват от градивното мислене, градивното приложение и най-вече от градивното духовно вдъхновение, използвай (телесните)... разстройства като средства за по-добро, по-проникновено разбиране. 

~ Рецепта за преодоляване на нервното напрежение

Затворите очи и медитирате отвътре, така че да се получи - чрез нервната система - онзи необходим елемент, който подпомага епифизата (не забравяйте, че тя върви от главата до петите). Той ще успокои всички нервни сили, а това ще допринесе - както е дадено - за истинския „хляб“, за истинската сила на самия живот. Тишина, медитация за половин минута ще донесе сила - тялото ще види физически това изтичане и притихване на аза, независимо дали върви, стои на едно място или си почива. И това често става, когато сте сами, когато медитирате в тишина - както прави тялото. 

Разпредели времето си така, че да имаш периоди за поддържане на физическата си същност, а също на умствената и духовната. Това е нужно за отдиха и възстановяването както на физическото, така и на умственото. 

Не претоварвай същото за сметка на физическото или умственото тяло... Всеобщата склонност... е да се прави всичко или нищо! Опитай поне за малко да бъдеш среден човек и виж колко по-добре ще се чувстваш! Работи, докато се забавляваш, но и се забавлявай, докато работиш! 

~ Принципите на Кейси за диетите и храненето

Каквото мислим и ядем - взети заедно, - това сме физически и умствено. 

Внимавай да поддържаш правилната диета. Яж бавно и каквото трябва, като даваш време на храносмилателните сили (да подействат), преди да станеш толкова активен умствено и физически, че да възпрепятстваш храносмилането. Никога под напрежение (или) когато си много уморен, много възбуден, много ядосан, не бива да приемаш храна в тялото си.

Тялото трябва да се храни и трябва да се храни бавно; ала когато си тревожен, пренатоварен или когато човекът яде не защото е гладен, а за да мине времето или да си запълни времето - това не е добро - защото храната няма да се смеле, както човекът иска. 

Особено за това тяло храна не бива да се приема, когато тялото е възбудено по някакъв начин, независимо дали от напрегнати обстоятелства, от гняв или депресия от каквото и да било естество... За предпочитане е в такова състояние да приемаш вода или мътеница - но никога сладко мляко. 

~ Физическите упражнения

Прави повече упражнения на открито - това съживява мускулните сили на тялото. Не че умственото трябва да бъде вцепенено или откъснато от техните действия, а да се създаде по-уравновесено, по-съвършено балансирано тяло - физически и умствено... 

Най-добрият начин да получим подходящото количество енергия е да правим упражнения! Добре е всяко тяло, всеки да прави упражнения, за да противодейства на ежедневните рутинни дейности и по този начин да си осигурява почивка.

Упражненията са нещо чудесно и необходимо, но малцина ги правят систематично и в нужното количество. Използвай здравия си разум, използвай личната си преценка. 

Съветът на Кейси към хората със седящи професии: Гледайте да правите достатъчно упражнения за кръстната и лумбалната област: каране на колело, ходене, езда, гребане и подобни.

От: „Наръчникът на Едгар Кейси за здраве без лекарства“, Харолд Дж. Райли и Рут Хейги Брод, изд. „Хермес“, 2003 г. 
Снимка: Edgar Cayce (1877-1945); dreamrecoverysystem.com