„Човек става такъв, какъвто вярва, че ще стане. Ако мечтаеш да си орел, следвай мечтите си и не слушай какво ти говорят кокошките...“

Единственият начин да живееш в хармония със света е като установиш какво е мястото, което заемаш в него. Да не знаеш кой си, какво желаеш и на какво си способен, е един от най-сигурните начини да се превърнеш в поредната „жертва на обстоятелствата“. Да разбереш кой си и да дадеш право на този човек да съществува е задача нелека, но най-важната, пред която ще се изправиш в живота си. Малцина са успелите:

(Александър Свияш)

Човек сам изгражда около себе си здрава ограда от всички „не трябва“, „не мога“ и „не е необходимо“, а после наднича зад нея и завижда на тези, които живеят на свобода..
Александър Свияш

Не бремето на днешния ден подлудява хората, а съжалението за вчерашния и страхът от утрешния. Затова престанете да крачите нервно по коридорите и да броите километрите.
Вместо това: изкачвайте повече планини, яжте повече сладолед, ходете по-често боси, преплувайте повече реки, любувaйте се на повече слънчеви залези, плачете по-малко. Животът трябва да бъде живян в движение...
Робърт Хастингс

Не чакайте докато всичко се нагласи точно. Нещата никога няма да се перфектни. Винаги ще има предизвикателства, препятствия и неподходящи условия. И какво от това? Започнете сега. С всяка стъпка, която предприемете, вие ще станете по-силни, по-опитни, по-самоуверени и по-успешни...
Марк Виктор Хансен

Всички ние поне веднъж в живота сме си задавали този въпрос: ако ни бъде дадена възможността да се върнем назад, какво бихме променили в своя живот?
Ако той можеше да бъде поправен, кои грешки бихме се опитали да избегнем? Коя болка, кои угризения, кои съжаления бихме избрали да заличим?
Наистина ли бихме дръзнали да придадем нов смисъл на нашето съществуване?
За да станем какви?
За да отидем къде?
И с кого?

Гийом Мюсо

Всичко, което някога си искал се намира от другата страна на страха.
Дордж Адаир

(Джоан Харис)

У всеки от нас има две движещи сили, два вятъра, ако щеш, които духат в срещуположни посоки. Единият те води натам, накъдето искаш. Другият довява това, от което се страхуваш. И хората като нас трябва да направят избор - дали да яхнат вятъра, или да се оставят да ги отвее.
Джоан Харис

Успешните хора не са безстрашни. Никой не е! Лесно е да се смята, че ако се отървеш от страховете си всичко ще се оправи току така, но това е само извинение, за да не започнете. Винаги ще има поне капчица страх, когато се гмуркате в неизвестното. Не се оставяйте това да ви спре, а вместо това използвайте страха като гориво, което да ви движи напред към успеха..!
Марк Твен

Това, което спасява човек, е да направи крачка. После още една.
Антоан дьо Сент Екзюпери

Да живееш с цялото си сърце означава да подхождаш към живота от позицията на собствената си стойност. Означава да изградиш в себе си смелост, състрадание и такива отношения с хората, че сутрин да се събудиш и да си кажеш: „Каквото и да свърша и колкото и да остане несвършено, ще е достатъчно”. А вечер да си легнеш с мисълта: „Да, аз съм несъвършен, уязвим и понякога се страхувам, но това не променя истината, че съм смел, достоен за любов и като всички други.
Брене Браун

- Защо хората са тъжни?
- Съвсем просто е... Претоварват се с преживяванията си, спомените, вещите, чуждите идеи, а това е повече, отколкото могат да носят. И накрая... забравят мечтите си!
Паулу Коелю

Най-лошото, което можем да направим е да не опитаме, да знаем какво искаме, но да не се осмелим да го направим, да прекараме години в мълчалива болка, да се питаме докъде бихме могли да стигнем – и никога да не разберем верния отговор.
Джим Рон

Пътят към никъде е павиран с извинения.
Марк Бел

Не всяко нещо, с което се захващаме, може да бъде променено. Но нищо не може да бъде променено, докато не се захванем с него.
Джеймс Балдуин

(Фредерик Бегбеде)

От раждането до смъртта животът ни е включен на автопилот и трябва нечовешка смелост, за да променим курса.
Фредерик Бегбеде

Следвай гласа на сърцето си. Първо намери онова, което за теб е щастие, а после не се страхувай да тръгнеш да го търсиш.
Джоузеф Камбъл

Човек става такъв, какъвто вярва, че ще стане. Ако мечтаеш да си орел, следвай мечтите си и не слушай какво ти говорят кокошките...
Джериес Авад

Има само два дни в годината, в които нищо не може да се направи. Единият се нарича вчера, а другият - утре. Днес е точния ден да се обича, да се вярва и най-вече да се живее.
Далай Лама

Търпението е капанът, в който щракват уловени мечтите ни.
Джеймс Соул

Радвайте се на нещата, които имате. А после продължавайте напред - към нещата, които искате!
Робин Шарма

Ако нямате личен план за живота си, вероятно ще попаднете в плана на някой друг. Можете ли да познаете какво има за вас там? Нищо особено.
Джим Рон


(Айн Ранд)

Вгледай се в хората наоколо. Чудиш се защо страдат, защо търсят щастие, но никога не го намират. Ако някой се сепне и се запита дали му се е случвало да изпита съвсем лично желание, ще намери отговора. Ще си даде сметка, че мотивът за всички негови желания, усилия, мечти и амбиции са другите хора.
Айн Ранд

Щастието се постига, когато човека е човек за себе си. Затова трябва:
Да си позволиш да си където, както, какъвто и който си, вместо да смяташ, че трябва да чакаш друг да определи къде, как или какъв би трябвало да си.
Да си позволяваш да чувстваш това, което чувстваш, вместо да чувстваш онова, което другите биха чувствали на твое място.
Да си разрешиш да мислиш това, което мислиш, а също и да си дадеш правото да го кажеш, ако пожелаеш, или да го премълчиш, ако така ти е угодно.
Да си позволиш да поемеш рисковете, които ти решиш да поемеш, с единственото условие, че си съгласен ти да платиш цената на тези рискове.
Да си позволиш да търсиш активно и упорито онова, което смяташ, че ти е необходимо, вместо да чакаш някой друг да ти даде разрешение да го получиш.
Алекс Ровира

Можеш да бъдеш,
трябва да бъдеш
и ако си достатъчно смел да започнеш,
ще бъдеш.
Стивън Кинг

И не се притеснявай да загубиш. Ако е правилно, случва се. Нищо добро не се изплъзва.
Джон Стайнбек

Снимки: nudge-book.com, arkult.fr, pinterest.com, lepoint.fr, kapanen.fi