Защо патогените в тялото се хранят със „сладко“, а консумацията на много захар води до запек и хиперактивност. Съветите на Марияна Стайкова  холистичен експерт по биорезонансна диагностика по метода на д-р ФОЛ (подход, който дава възможност за ефективно възстановяване и превенция, без негативни странични ефекти). 

(Видео: Мамапедия)

При възникване на проблем с наднорменото тегло при децата, е важно да се обърне внимание на:

  • хранителните навици на детето;
  • наличието на патогени;
  • физическата активност;
  • емоционалната атмосфера вкъщи.

Патогените в главната роля

Паразитите са една от причините за напълняване, защото тяхната дейност и лакомия ни лишават от най-качествените елементи от храната ни. Това води до задържане на течности и трупане на токсини под формата на мазнини. И да ядем, и да не ядем – пак трупаме килограми. Важно е да чистим тялото от паразити поне 2 пъти годишно, защото не изграждаме имунитет към тях. 

Децата се заразяват лесно от пясъчници, домашни или бездомни животни, детските парти клубове и други. Важно е, как е родено детето и какво е било състоянието на флората във влагалището на майката по време на раждането.

Промяна в хранителния режим

Храна, която се задържа дълго време в червата, започва да гние, което води до дисбактериоза и газове. Гниещата храна е добра основа за развитие на патогенни бактерии и гъбички. Те от своя страна черпят от енергията на тялото и децата посягат към сладкото. 

Получава се затворен кръг, възпалени черва от наличие на патогени, те черпят от енергията на тялото, ние посягаме към бързи въглехидрати, а те водят до увеличаване на популацията на патогените (повече гърла за хранене искат повече храна).

Нека не забравяме да припомним до какво води консумацията на много захар. Първо – до запек и второ – до хиперактивност.

Съпричастност към емоционалния свят на детето 

Когато се хранят, е важно децата да не гледат телевизия и да не отклоняват вниманието си с електронни устройства.

Бъдете съпричастни към детето си и го подкрепете. Нека това е повод да промените и собствените си хранителни навици, давайки пример: 

  • лишете менюто му от захар, въглехидрати и млечни продукти;
  • винаги му давайте поне два избора, правете менюто за една седмица напред заедно с него. Нека и то го одобри, така след това няма да има повод за манипулации и тръшкане;
  • давайте му, когато имате възможност, да пие топла водичка;
  • увеличете физическата активност, което ще помогне на лимфата да се освободи от токсините;
  • говорете за емоционалното му състояние, защото това е вик да го забележат. Може е започнало да пълнее след поява на второ дете в семейството;
  • не го критикувайте.

Децата са отражение на атмосферата в семейството, затова променете себе си, за да са здрави те.  

Автор Марияна Стайкова, магистър-фармацевт и холистичен експерт по биорезонансна диагностика
От Съветите на Марияна Стайкова, въпроси и отговори – Мамапедия

Източник: Мамапедия
Снимка: Vidal Balielo Jr. / Pexels